Plnené papriky v teplovzdušnej fritéze

Porcie: 4 Celkový čas: 1 hod 20 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 1 Priemer: 5]
Plnené papriky v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Plnené papriky v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 20 mins Čas varenia 60 mins Celkový čas 1 hod 20 min
Teplota prípravy: 180  C Porcie: 4

Popis

Plnené papriky sú klasikou, ktorú možno ľahko a efektívne pripraviť aj v teplovzdušnej fritéze. Tento spôsob varenia zachová prirodzenú chuť paprík, zároveň zrýchli ich prípravu a urobí ich povrch jemne opečeným. Recept je ideálny na obedy, večere, či rýchle pohostenie.

Ingrediencie

Postup na plnenú papriku

  1. Odstráňte z paprík vrchné časti a dôkladne vyberte všetky jadierka. Umiestnite papriky do zapekacej misy, ktorá im veľkostne vyhovuje. Potom ich vnútro jemne osoľte a pridajte trochu korenia podľa vašej chuti.

  1. Vložte do misky mleté mäso, ryžu, nadrobno nakrájané paradajky, nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, paradajkový pretlak, bylinky a trochu oleja. Podľa chuti pridajte soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa prísady rovnomerne spojili.

  1. Rozdeľte plnku medzi papriky tak, aby ste ich nepreplnili (ryža počas pečenia zväčší svoj objem).

  1. Každú papriku zalejte vriacou vodou a potom nadbytočnú vodu vylejte do zapekacej misy.

  1. Položte odrezané horné časti späť na papriky, aby ste ich uzavreli.

  1. Vložte zapekaciu misu do teplovzdušnej fritézy. Spustite proces pečenia

  1. Pečené papriky dajte na tanier a ihneď podávajte. Prajeme vám dobrú chuť!

Tip

  1. Plnené papriky sú vždy skvelou voľbou na lahodný obed či večeru! Môj tip: pre extra vrstvu chuti môžete do plnky pridať nastrúhaný syr, ako napríklad parmezán alebo cheddar. Ak máte radi pikantnejšie jedlá, skúste jemne primiešať trošku čili vločiek. Po upečení môžete papriky podávať so smotanovým dipom alebo čerstvým bylinkovým dresingom.

Kľúčové slová: recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, plnená paprika v teplovzdušnej fritéze,
Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)