Domáci chlieb z teplovzdušnej fritézy: Rýchly a chutný recept

Celkový čas: 1 hod 40 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
2 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Domáci chlieb z teplovzdušnej fritézy: Rýchly a chutný recept
2 Pridať k obľúbeným

Domáci chlieb z teplovzdušnej fritézy: Rýchly a chutný recept

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 15 mins Čas varenia 25 mins Čas na odležanie 60 mins Celkový čas 1 hod 40 min
Teplota prípravy: 180  C Kalórie: cca 150 kcal

Popis

Pečenie domáceho chleba v teplovzdušnej fritéze je prekvapivo jednoduché a rýchle. Tento spôsob prípravy zabezpečí nadýchaný chlieb s chrumkavou kôrkou, pričom ušetríte čas oproti tradičnému pečeniu v rúre.

Ingrediencie

Postup na domáci chlieb

  1. Aktivácia droždia

    Rozmiešajte droždie a cukor v teplej vode, pričom teplota vody by mala byť ideálna na aktiváciu droždia. Potom nechajte zmes odpočívať 5 až 10 minút, aby droždie mohlo začať pracovať. Pena, ktorá sa začne tvoriť, bude dôkazom aktivity droždia a jeho pripravenosti na ďalšie použitie.

Príprava cesta

  1. V miske zmiešajte múku so soľou.

  1. Pridajte aktivované droždie k pripraveným ingredienciám a postupne prilievajte teplú vodu. Počas miešania pokračujte v miesení, až kým cesto získa hladkú a elastickú konzistenciu. Tento krok je dôležitý pre správnu štruktúru cesta, ktorá mu dodá pružnosť a jemnosť.

  1. Ak chcete, pridajte olivový olej a zapracujte ho do cesta.

Kysnutie

  1. Prekryte cesto čistou utierkou a umiestnite ho na teplé miesto, kde môže kysnúť približne 1 hodinu. Počas tejto doby by malo zdvojnásobiť svoj objem, čo naznačuje, že je pripravené na ďalšie spracovanie.

Formovanie a príprava na pečenie

  1. Po vykysnutí cesto jemne a vytvarujte do tvaru, ktorý sa zmestí do košíka fritézy.

  1. Cesto opatrne vložte do nádoby alebo formy, ktorá je bezpečná na použitie v teplovzdušnej fritéze. Ideálne je použiť silikónovú formu alebo vystlanie nádoby pergamenovým papierom, aby sa cesto neprilepilo a rovnomerne prepieklo.

Pečenie

  1. Predhrejte vašu teplovzdušnú fritézu na 180 °C.

  1. Pečte chlieb približne 20-25 minút. Ak si želáte výraznejšie upečenú kôrku, môžete predĺžiť čas o pár minút

  1. Skontrolujte upečený chlieb tak, že jemne poklepete na jeho spodnú časť. Ak je správne upečený, mal by znieť dutým zvukom, čo naznačuje, že vnútro je správne prepečené.

  1. Po upečení chlieb jemne vyberte z formy a položte ho na mriežku. Tým zabezpečíte, že sa nezaparí a kôrka si zachová svoju lahodnú chrumkavosť. Nechajte ho chvíľu vychladnúť, aby bol ideálny na krájanie a podávanie.. Prajeme vám dobrú chuť!

Tip

  1. Príprava domáceho chleba je skvelým spôsobom, ako si vychutnať čerstvú a voňavú pochúťku priamo z vašej kuchyne. Môj tip: Pred pečením jemne potrite povrch cesta olivovým olejom a posypte ho sezamovými semienkami, slnečnicovými semienkami alebo makom. Tento krok dodá chlebu nielen krásny vzhľad, ale aj úžasnú chuť a textúru. Prajem vám radostné chvíle pri pečení a nech váš chlieb naplní domov nádhernou vôňou!

Kľúčové slová: Chleba, Chlieb, chlieb v teplovzdušnej fritéze, recepty do teplovzdušnej fritézy, Pečený chlieb, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,
Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)