 
				
				
			Energetické guľôčky z ovsených vločiek a datlí
Popis
Energetické guľôčky z ovsených vločiek a datlí sú ideálnou zdravou pochúťkou plnou prírodnej energie. Sladkosť z datlí sa dokonale spája s jemnou chuťou ovsených vločiek, pričom ich výživové hodnoty dodávajú telu silu na celý deň. Tieto malé guľôčky sú rýchle na prípravu, praktické na prenášanie a skvelé ako desiata pred tréningom alebo ako zdravý snack medzi jedlami. Vyčarujte si dávku prírodnej energie s každým sústom!
Ingrediencie
Postup na energetické gulôčky z ovsenných vločiek
- 
														Dajte datle, arašidové maslo, javorový sirup, škoricu a vodu do mixéra. Mixujte do hladka. 
- 
														Zmes preložte do nádoby a vmiešajte ovsené vločky a chia semienka. Mixujte, kým nevznikne hladká hmota. 
- 
														Z hmoty odoberte malé množstvo a vytvarujte guľôčky veľkosti sústa. 
- 
														Guľôčky vložte do teplovzdušnej fritézy s plechom. Spustite proces pečenia. Proces pečenia je na 180c a 7-10min. 
- 
														Pred podávaním alebo uskladnením nechajte guľôčky vychladnúť. Prajeme vám dobrú chuť! 
Tip
- 
														Pridaj trochu kakaa alebo proteínového prášku – ak chceš zvýšiť výživovú hodnotu a dodať guľôčkam bohatšiu chuť, môžeš primiešať lyžičku kakaa alebo svojho obľúbeného proteínového prášku. 🔹 Obal ich v drvených orechoch alebo kokose – po upečení ich môžeš jemne obaliť v strúhanom kokose, mletých mandliach alebo vlašských orechoch pre extra chrumkavosť a lahodnú textúru. 🔹 Experimentuj s korením – okrem škorice môžeš vyskúšať pridať štipku kardamómu alebo muškátového orieška, ktoré dodajú guľôčkam hrejivú a jemne exotickú chuť. 🔹 Pohraj sa so sladkosťou – ak máš radšej menej sladké varianty, skús použiť namiesto javorového sirupu trochu medu alebo datľový sirup, prípadne zníž ich množstvo a nechaj vyniknúť prirodzenú chuť datlí. 

 
										 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            