 
				
				
			Chrumkavé jarné závitky v teplovzdušnej fritéze
Popis
Jarné závitky sú ikonickým jedlom ázijskej kuchyne, ktoré spája chrumkavý obal s lahodnou náplňou. Tradične sa pripravujú vyprážaním v oleji, no vďaka teplovzdušnej fritéze si ich môžeš vychutnať v zdravšej verzii – s minimálnym množstvom tuku, no stále dokonale chrumkavé.
Prečo sú jarné závitky tak obľúbené?
Ich popularita spočíva v jednoduchosti prípravy a variabilite náplní. Môžu byť plnené zeleninou, mäsom, tofu či krevetami, pričom každá verzia ponúka jedinečnú kombináciu chutí. V ázijských krajinách sa často podávajú so sójovou alebo sladkokyslou omáčkou, ktorá zvýrazňuje ich chuť
Ingrediencie
Suroviny na obal
Postup chrumkavé jarné závitky
- 
														Príprava plnky: Kúsky kuraciny vložte do misy a zmiešajte so zelerom, mrkvou 
 a hríbmi. Pridajte zázvor, cukor a korenie na hydinu a rovnomerne rozmiešajte.
- 
														Začnite prípravou hustej kaše zo škrobovej múčky a vajíčka – túto zmes si odložte nabok na zalepenie roliek. Na každý obal pridajte trochu plnky, starostlivo ich zrolujte a konce zalepte pripravenou vajíčkovou zmesou, aby držali pohromade. Predhrejte teplovzdušnú fritézu na 200 °C. Rolky jemne potrite trochou oleja a rozložte ich do fritovacieho koša. Fritujte ich vo dvoch košoch, pričom každý kôš pečte približne 3–4 minúty, až kým nezískajú krásne zlatohnedý povrch. Podávajte ich s čili omáčkou alebo sójovou omáčkou, ktorá skvelo doplní ich chuť. Prajem vám úspešnú prípravu a výbornú chuť! 
Tip
- 
														🔹 Pridaj trochu sezamového oleja do plnky – dodá závitkom autentickú ázijskú arómu a jemnú orieškovú chuť. 🔹 Použi ryžové cesto namiesto pšeničného – ak chceš ešte tenšie a chrumkavejšie závitky, ryžové cesto bude skvelou voľbou. 🔹 Vyskúšaj jemný dip z medu a sójovej omáčky – namiesto klasickej čili omáčky môžeš zmiešať med, sójovú omáčku a kvapku limetky na lahodnú sladko-slanú chuť. 🔹 Posyp hotové závitky sezamovými semienkami – dodajú jemnú chrumkavosť a vizuálny efekt. 

 
										 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            