Vyprážaný karfiol v teplovzdušnej fritéze

Porcie: 1 Celkový čas: 45 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Vyprážaný karfiol v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Vyprážaný karfiol v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 30 mins Čas varenia 15 mins Celkový čas 45 min
Teplota prípravy: 180  C Porcie: 1

Popis

Vyprážaný karfiol je obľúbené jedlo, ktoré si získalo srdcia mnohých milovníkov jednoduchej a chutnej kuchyne. Karfiol sa najprv rozoberie na ružičky, ktoré sa krátko obvaria vo vriacej vode. Následne sa jednotlivé kúsky obaľujú v trojobale – múke, vajci a strúhanke – a vyprážajú sa na oleji, až kým nie sú krásne zlatisté a chrumkavé. Tento pokrm je ideálny ako príloha, ale výborne chutí aj samostatne, podávaný s varenými zemiakmi, tatárskou omáčkou alebo obľúbeným dipom. Jednoduché, no zároveň geniálne jedlo, ktoré pripomína domáce pohodlie a tradície!

Ingrediencie

Postup na vyprážaný karfiol

  1. Najskôr rozdeľte karfiol na ružičky a uvarte ich vo vriacej osolenej vode, až kým budú mäkké, ale stále pevné. Po uvarení ich scedíme a jemne prepláchneme studenou vodou, čo zastaví proces varenia a zachová ich textúru. Nechajte ružičky vychladnúť na izbovú teplotu, aby boli pripravené na ďalší krok vo fritéze.

  1. Medzitým si pripravíme trojobal: do jednej misky dáme hladkú múku, v druhej rozšľaháme vajíčka so štipkou soli (cca 2 štipky), a do tretej nasypeme strúhanku.

  1. Obalený predvarený karfiol postupne obaľte najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke, aby získal krásnu chrumkavú vrstvu. Poukladajte ho do košíka teplovzdušnej fritézy, ktorý je vystlaný papierom na pečenie, a jemne pokvapkajte trochou oleja na dosiahnutie dokonalého zlatistého výsledku. Pečte pri teplote 180 °C približne 15 minút, kým karfiol nezozlátnute a nezíska úžasnú chuť.

  1. Hotový vyprážaný karfiol podávajte spolu s kukuričnou ryžou pre ideálnu kombináciu chutí a textúr. Na dochutenie skvelo poslúži domáca tatárska omáčka, ktorá dodá jedlu svieži a krémový rozmer. Prajem vám, aby ste si na tomto výnimočnom pokrme naozaj pochutnali!

Tip

  1. Vyprážaný karfiol je lahodná pochúťka! Môj tip: do trojobalu môžete pridať jemne nastrúhaný parmezán alebo sušené bylinky, napríklad oregano či tymián. Tým dodáte karfiolu ešte bohatšiu chuť a neodolateľnú arómu. Prípadne ho po upečení posypte trochou čerstvej pažítky alebo petržlenovej vňate pre čerstvý nádych.

Kľúčové slová: karfiol, vyprážaný karfiol, airfryer, teplovzdušná fritéza, fit recept, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá,recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,
Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)