🥚 Vajcia Benedikt na toastoch v teplovzdušnej fritéze / rúre

Porcie: 2 Celkový čas: 27 min Náročnosť: Mierne pokročilé
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť tento recept

🥚 Vajcia Benedikt na toastoch v teplovzdušnej fritéze / rúre

ℹ️ O recepte

Vajcia Benedikt patria medzi najznámejšie raňajkové špeciality 🥚🥖. Kombinácia chrumkavého toastu, jemného pošírovaného vajíčka, šunky alebo slaninky a bohatej holandskej omáčky vytvára luxusný pokrm, ktorý sa podáva v najlepších brunch reštauráciách. V teplovzdušnej fritéze alebo rúre si toast pripravíte rýchlo a s minimom tuku.

toast s benedikt vajickom
0 Pridať k obľúbeným
Čas prípravy 15 mins Čas varenia 10 mins Čas na odležanie 2 mins Celkový čas 27 min Náročnosť: Mierne pokročilé Teplota prípravy: 170  C Porcie: 2 Kalórie: cca 360 kcal porcia

Ingrediencie

Na holandskú omáčku:

👨‍🍳 Postup:

  1. Toast: Plátky chleba potrite maslom a zapekajte vo fritéze (170 °C, 5 minút) alebo v rúre (180 °C, 7 minút).

  1. Šunka/slaninka: Opečte krátko na panvici alebo vo fritéze.

  1. Pošírované vajcia: Do vriacej vody s octom vložte vajcia a varte 3 minúty. Vyberte ich opatrne, aby žĺtok zostal tekutý.

  1. Holandská omáčka: Rozpustite maslo. Žĺtky vyšľahajte s citrónovou šťavou nad parou, postupne prilievajte maslo a miešajte do krémovej konzistencie. Dochutťe soľou a korením.

  1. Spojenie: Na toast položte šunku/slaninku, pošírované vajce a prelejte holandskou omáčkou.

  1. 🍟 Pečenie v teplovzdušnej fritéze

    Toast + šunka/slaninka: 170 °C, 5–7 minút.

  1. 🔥 Pečenie v rúre

    Toast + šunka/slaninka: 180 °C, 7–8 minút.

  1. 🍴 Servírovanie

    Podávajte teplé, ideálne s čerstvým šalátom 🥗 alebo avokádom 🥑.

  1. 💡 Tip k receptu

    Pre extra chuť pridajte do holandskej omáčky štipku muškátového orieška alebo chilli.

  1. 🔄 Variácie receptu

    • Luxusná verzia: použite údeného lososa namiesto šunky.

    • Fitness verzia: pripravte holandskú omáčku z nízkotučného jogurtu.

    • Vegetariánska verzia: vynechajte šunku, pridajte grilovanú zeleninu.

  1. 🥦 Nutričné hodnoty (na porciu, orientačne)

    • Bielkoviny: 20 g

    • Tuky: 22 g

    • Sacharidy: 18 g

     
  1. Ilustračný obrázok – vlastná tvorba / AI + manuálna úprava v Photoshope

Kľúčové slová: vajcia Benedikt, vajcia Benedikt recept, vajcia Benedikt na toastoch, pošírované vajcia, holandská omáčka, raňajkové vajcia, brunch recept, vejce Benedikt, vejce Benedikt recept, vejce Benedikt na toustech, pošírovaná vejce, holandská omáčka, snídaňová vejce, brunch recept

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)