🐟 Tuniakové fašírky s citrónom v teplovzdušnej fritéze / rúre

Porcie: 4 Celkový čas: 35 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť tento recept

🐟 Tuniakové fašírky s citrónom v teplovzdušnej fritéze / rúre

ℹ️ O recepte

Tuniakové fašírky s citrónom sú ľahké, zdravé a rýchle jedlo 🐟🍋. Vďaka kombinácii tuniaka, byliniek a citrónovej šťavy majú sviežu chuť, ktorá sa hodí na obed aj večeru. V teplovzdušnej fritéze sa upečú do chrumkava s minimom tuku, v rúre získajú klasickú domácu verziu. Tento recept je ideálny aj ako snack alebo ľahká večera s čerstvým šalátom.

tuniakove fasriky v teplovzdusnej friteze- rure
0 Pridať k obľúbeným
Čas prípravy 15 mins Čas varenia 15 mins Čas na odležanie 5 mins Celkový čas 35 min Náročnosť: Začiatočnícke Teplota prípravy: 180  C Porcie: 4 Kalórie: cca 220 kcal porcia

Ingrediencie

👨‍🍳 Postup

  1. Príprava zmesi: V miske zmiešajte tuniaka, vajce, strúhanku, cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať, citrónovú šťavu a kôru. Dochutťe soľou a korením. 👉 Tip: ak je zmes príliš riedka, pridajte viac strúhanky.

  1. Tvarovanie: Zo zmesi vytvarujte malé fašírky (cca 5–6 cm). Potrite ich jemne olejom. 👉 Tip: fašírky by mali byť rovnako veľké, aby sa rovnomerne upiekli.

  1. 🍟 Pečenie v teplovzdušnej fritéze

    Fašírky vložte do košíka fritézy. Pečte 15 minút pri 180 °C, v polovici otočte.

  1. 🔥 Pečenie v rúre

    Fašírky poukladajte na plech s papierom na pečenie. Pečte 18 minút pri 190 °C, v polovici obráťte.

  1. 🍴 Servírovanie

    Podávajte s jogurtovým dipom alebo čerstvým zeleninovým šalátom 🥗. Skvele chutia aj v žemli ako rybací burger.

  1. 💡 Tip k receptu

    Pre extra chuť pridajte do zmesi trochu chilli alebo sušené paradajky.

  1. 🔄 Variácie receptu

    • Fitness verzia: použite ovsené vločky namiesto strúhanky.

    • Luxusná verzia: pridajte parmezán alebo kozí syr.

    • Bezlepková verzia: použite bezlepkovú strúhanku.

  1. 🥦 Nutričné hodnoty (na porciu, orientačne)

    • Bielkoviny: 22 g

    • Tuky: 10 g

    • Sacharidy: 12 g

  1. Ilustračný obrázok – vlastná tvorba / AI + manuálna úprava v Photoshope

Kľúčové slová: tuniakové fašírky, tuniakové fašírky recept, rybacie fašírky, fašírky s tuniakom, tuniakové fašírky vo fritéze, tuniakové fašírky v rúre, tuniakové fašírky na obed, tuniakové fašírky na večeru, zdravé tuniakové fašírky, tuniakové fašírky s citrónom, tuňákové karbanátky, tuňákové karbanátky recept, rybí karbanátky, karbanátky s tuňákem, tuňákové karbanátky v horkovzdušné fritéze, tuňákové karbanátky v troubě, tuňákové karbanátky k obědu, tuňákové karbanátky k večeři, zdravé tuňákové karbanátky, tuňákové karbanátky s citronem

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)