
Trojuholníčky z fety
Popis
Trojuholníčky z fety sú dokonalým predjedlom alebo občerstvením, ktoré zaujme nielen svojím vzhľadom, ale aj chuťou. Pripravujú sa z tenkého lístkového cesta, do ktorého sa zabalí krémová feta, často dochutená čerstvými bylinkami, ako je kôpor či petržlenová vňať. Tieto trojuholníčky sa pečú dozlatista, aby boli na povrchu chrumkavé a vo vnútri lahodne mäkké.
Ingrediencie
Postup
-
Vyšľahajte žĺtok v miske a primiešajte k tomu
fetu, petržlen a jarnú cibuľ ku, dochuťte čiernym
korením. Prekrojte každý plátok lístkového cesta
na 3 prúžky. Na spodnú stranu každého prúžku dajte
plnú čajovú lyžičku zmesi s fetou. Preložte špice
lístkového cesta cez plnku tak, aby ste vytvarovali
trojuholník, preložte pásik cik – cak, kým plnka nie je
obalená trojuholníkom. Opakujte celý proces, kým
sa neminie plnka aj cesto.
-
Rozohrejte teplovzdušnú fritézu na 200 °C.
Lístkové cesto potrite trochou olivového oleja a 5
trojuholníkov vložte do koša. Zasuňte kôš do fritézy
na 3 minúty alebo kým nebudú zlatohnedé. Proces
opakujte s ostatným materiálom a môžete servírovať.