Trojuholníčky z fety

Porcie: 5 Celkový čas: 30 min
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
pinit
0 Pridať k obľúbeným

Trojuholníčky z fety

Čas prípravy 20 mins Čas varenia 10 mins Celkový čas 30 min
Teplota prípravy: 200  C Porcie: 5

Popis

Trojuholníčky z fety sú dokonalým predjedlom alebo občerstvením, ktoré zaujme nielen svojím vzhľadom, ale aj chuťou. Pripravujú sa z tenkého lístkového cesta, do ktorého sa zabalí krémová feta, často dochutená čerstvými bylinkami, ako je kôpor či petržlenová vňať. Tieto trojuholníčky sa pečú dozlatista, aby boli na povrchu chrumkavé a vo vnútri lahodne mäkké.

Ingrediencie

Postup

  1. Vyšľahajte žĺtok v miske a primiešajte k tomu
    fetu, petržlen a jarnú cibuľ ku, dochuťte čiernym
    korením. Prekrojte každý plátok lístkového cesta
    na 3 prúžky. Na spodnú stranu každého prúžku dajte
    plnú čajovú lyžičku zmesi s fetou. Preložte špice
    lístkového cesta cez plnku tak, aby ste vytvarovali
    trojuholník, preložte pásik cik – cak, kým plnka nie je
    obalená trojuholníkom. Opakujte celý proces, kým
    sa neminie plnka aj cesto.

  1. Rozohrejte teplovzdušnú fritézu na 200 °C.
    Lístkové cesto potrite trochou olivového oleja a 5
    trojuholníkov vložte do koša. Zasuňte kôš do fritézy
    na 3 minúty alebo kým nebudú zlatohnedé. Proces
    opakujte s ostatným materiálom a môžete servírovať.

Kľúčové slová: Trojuholníčky z fety, Feta, syr,recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.