Šťavnaté kuracie stehná s rozmarínom

Porcie: 4 Celkový čas: 35 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Šťavnaté kuracie stehná s rozmarínom v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Šťavnaté kuracie stehná s rozmarínom

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 10 mins Čas varenia 25 mins Celkový čas 35 min
Teplota prípravy: 185  C Porcie: 4 Kalórie: cca 340 kcal porcia

Popis

🍴 O recepte

Tieto kuracie stehná sú dokonalou kombináciou jednoduchej prípravy a výraznej chuti. Rozmarín im dodáva sviežu arómu, kým citrón a cesnak podčiarkujú ich šťavnatosť. Vďaka teplovzdušnej fritéze získajú krásne chrumkavú kožu a zostanú vo vnútri jemné a šťavnaté. Ideálne ako rýchly nedeľný obed či večera počas týždňa.

Ingrediencie

Postup na: Šťavnaté kuracie stehná s rozmarínom v teplovzdušnej fritéze

  1. Príprava stehien: Opláchni stehná a dôkladne ich osušte.

    • 💡 Tip: Suchý povrch zaručí lepšie opečenie a chrumkavosť kože.

  1. Marináda: V miske zmiešaj olivový olej, cesnak, rozmarín, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Stehná dôkladne potri a nechaj odležať aspoň 20–30 minút (môžeš aj cez noc v chladničke).

  1. Pečenie: Stehná vlož do košíka fritézy kožou hore a peč pri 185 °C 25–28 minút, v polovici pečenia ich otoč.

  1. Dokončenie: Pred podávaním nechaj mäso pár minút odpočívať, aby zostalo šťavnaté.

  1. Podávanie

    Podávaj s pečenými zemiakmi, čerstvým šalátom alebo grilovanou zeleninou. Skvelé sú aj s bylinkovým dipom.

Tip:

  1. Ak chceš dosiahnuť ešte intenzívnejšiu chuť, vlož pod kožu každej stehnovej časti vetvičku čerstvého rozmarínu a jemne ju potri maslom – výsledok bude voňavý a ešte šťavnatejší.

Kľúčové slová: pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, plnená paprika v teplovzdušnej fritéze, Špízy z tofu v teplovzdušnej fritéze, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)