Rýchly raňajkový zapečený chlebík

Celkový čas: 13 min

Rýchly raňajkový zapečený chlebík

Čas prípravy 5 mins Čas varenia 8 mins Celkový čas 13 min
Teplota prípravy: 200  C

Popis

Ráno je uponáhľané, ale to neznamená, že vaše raňajky musia byť smutné! Tento zapečený chlebík je ako malý teplý objímač – chrumkavý zvonka, mäkučký vo vnútri, s roztopeným syrom, ktorý sa tiahne ako v reklame na pizzu. Šunka a vajíčko pridajú tú správnu dávku proteínu, aby ste zvládli všetky výzvy dňa (alebo aspoň cestu na autobus). Je to rýchlovka, ktorá vyzerá, akoby ste strávili hodiny v kuchyni, ale my vieme, že ste len šikovný čarodejník s rúrou. Ideálne pre rána, keď chcete začať s niečím, čo chutí ako láska na tanieri – a pritom stihnete aj kávu!

Ingrediencie

Instructions

  1. Príprava chlebíka

    Rúru predhrejte na 200 °C (alebo grilovaciu funkciu, ak sa ponáhľate). Krajce chleba potrite maslom z oboch strán – áno, aj z tej, čo pôjde dole, lebo chrumkavosť je kráľ. Položte ich na plech s papierom na pečenie.

  1. Náplň č.1

    Na každý krajec natrieme trochu kyslej smotany (alebo krémového syra), akoby ste maľovali umelecké dielo. Na to položte plátok šunky – nech je to rovnomerné, žiadne šunka-vrchy.

  1. Náplň č. 2

    Na šunku opatrne rozbite vajíčko (ak sa bojíte, že steče, urobte v šunke malú jamku). Posypte strúhaným syrom, akoby snežilo v syrovom kráľovstve. Ochutte soľou a čiernym korením – ale opatrne, šunka už je slaná.

  1. Pečenie

    Plech s chlebíkmi dajte do rúry a pečte 8-10 minút pri 200 °C, kým vajíčko nie je upečené podľa vašej chuti (8 minút pre tekutý žĺtok, 10 pre pevnejší) a syr krásne roztopený a zlatistý. Ak máte gril, stačí 5-7 minút, ale sledujte to, nech to neskončí ako uhlík.

  1. Finiš

    Vyberte z rúry a nechajte chvíľku vychladnúť (ak to zvládnete, vieme, že to vonia božsky). Posypte nasekanou pažítkou alebo petržlenom, ak chcete bodovať za prezentáciu.

  1. Servírovanie

    Podávajte rovno z plechu na tanier, ideálne s šálkou kávy alebo čaju. Ak máte čas, pridajte na tanier zopár cherry paradajok – farby robia zázraky. A potom si už len vychutnávajte, ako vám chlebík chrumká a syr sa tiahne až na bradu.

  1. Tip navyše
    • Ak nemáte šunku, nahraďte ju plátkami paradajky alebo avokáda pre vegetariánsku verziu.

    • Skúste pridať štipku chilli vločiek, ak máte radi ráno trochu ohňa.

    • Zvyšky (ak nejaké budú) si zabaľte do práce – chutí skvele aj studené.

Kľúčové slová: recepty do teplovzdusnej fritezy, šťavnaté mäso, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, chrumkave jedla, zdrave recepty, rychle recepty, zapečený chlebík, rýchle raňajky
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.