🐟 Rybie prsty domácej výroby v teplovzdušnej fritéze / rúre

Celkový čas: 40 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť tento recept

🐟 Rybie prsty domácej výroby v teplovzdušnej fritéze / rúre

ℹ️ O recepte

Rybie prsty domácej výroby sú zdravšou alternatívou k mrazeným polotovarom 🐟. Jemné rybie mäso obalené v chrumkavej strúhanke sa upečie do zlatista, pričom zostane šťavnaté. V teplovzdušnej fritéze sa pripravia rýchlo a s minimom tuku, v rúre získajú klasickú chrumkavú kôrku. Tento recept je ideálny na obed alebo večeru, ale aj ako snack pre deti.

rybie prsty v teplovzdusnej friteze
0 Pridať k obľúbeným
Čas prípravy 20 mins Čas varenia 15 mins Čas na odležanie 5 mins Celkový čas 40 min Náročnosť: Začiatočnícke Teplota prípravy: 180  C Kalórie: cca 240 kcal porcia

Ingrediencie

👨‍🍳 Postup

  1. Príprava rýb: Filety nakrájajte na pásiky (cca 2 × 8 cm). Pokvapkajte citrónovou šťavou, osoľte a okoreňte. 👉 Tip: nechajte rybu odležať 10 minút, aby sa chute lepšie spojili.

  1. Obaľovanie: Každý kúsok postupne obaľte v múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke. 👉 Tip: pre extra chrumkavosť použite panko strúhanku.

  1. Príprava na pečenie: Obalené prsty jemne potrite olejom.

  1. 🍟 Pečenie v teplovzdušnej fritéze

    Rybie prsty vložte do košíka fritézy. Pečte 15 minút pri 180 °C, v polovici otočte.

  1. 🔥 Pečenie v rúre

    Rybie prsty poukladajte na plech s papierom na pečenie. Pečte 18 minút pri 200 °C, v polovici obráťte.

  1. 🍴 Servírovanie

    Podávajte s domácou tatárskou omáčkou, jogurtovým dipom alebo čerstvým zeleninovým šalátom 🥗.

  1. 💡 Tip k receptu

    Pre deti môžete pridať do strúhanky trochu parmezánu – rybie prsty budú ešte chutnejšie.

  1. 🔄 Variácie receptu

    • Luxusná verzia: použite lososa alebo rybu s vyšším obsahom tuku.

    • Fitness verzia: obaľte v ovsených vločkách namiesto strúhanky.

    • Bezlepková verzia: použite bezlepkovú múku a strúhanku.

  1. 🥦 Nutričné hodnoty (na porciu, orientačne)

    • Bielkoviny: 22 g

    • Tuky: 10 g

    • Sacharidy: 18 g

  1. Ilustračný obrázok – vlastná tvorba / AI + manuálna úprava v Photoshope

Kľúčové slová: rybie prsty, rybie prsty recept, domáce rybie prsty, rybie prsty vo fritéze, rybie prsty v rúre, rybie prsty na obed, rybie prsty na večeru, zdravé rybie prsty, rybie prsty pre deti, rybí prsty, rybí prsty recept, domácí rybí prsty, rybí prsty v horkovzdušné fritéze, rybí prsty v troubě, rybí prsty k obědu, rybí prsty k večeři, zdravé rybí prsty, rybí prsty pro děti

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)