🌶 Plnené papriky s ryžou a mletým mäsom v teplovzdušnej fritéze / rúre

Porcie: 6 Celkový čas: 1 hod 5 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť tento recept

🌶 Plnené papriky s ryžou a mletým mäsom v teplovzdušnej fritéze / rúre

ℹ️ O recepte

Plnené papriky s ryžou a mletým mäsom sú tradičný pokrm, ktorý nikdy nesklame 🌿. Kombinácia šťavnatého mletého mäsa, ryže a sladkej papriky vytvára jedlo, ktoré je sýte, chutné a voňavé. V teplovzdušnej fritéze sa papriky upečú rýchlo a rovnomerne, v rúre získajú klasickú domácu chuť. Tento recept je ideálny na rodinný obed alebo večeru, pretože zasýti a poteší všetkých pri stole.

plnena paprika v teplovzdusnej friteze
Čas prípravy 25 mins Čas varenia 30 mins Čas na odležanie 10 mins Celkový čas 1 hod 5 min Náročnosť: Začiatočnícke Teplota prípravy: 180  C Porcie: 6 Kalórie: cca 390 kcal porcia

Ingrediencie

👨‍🍳 Postup

  1. Príprava ryže: Ryžu uvarte do polomäkka. 👉 Tip: ryža sa v paprike ešte dopiekne, preto ju nevarte úplne domäkka.

  1. Plnka: V miske zmiešajte mleté mäso, ryžu, nasekanú cibuľu, cesnak, vajce, soľ, korenie, sladkú papriku a majoránku. 👉 Tip: vajce slúži ako spojivo, aby plnka držala pohromade.

  1. Plnenie paprík: Paprikám odrežte vrchnú časť, vyberte semienka a naplňte ich mäsovou zmesou. 👉 Tip: plňte len do ¾, aby mala ryža priestor zväčšiť objem.

    1. Omáčka: Paradajkovú omáčku nalejte do zapekacej nádoby alebo použite ako základ pod papriky. 👉 Tip: omáčka dodá jedlu šťavnatosť a krásnu chuť.

  1. 🍟 Pečenie v teplovzdušnej fritéze

    Papriky vložte do košíka fritézy, zalejte trochou omáčky. Pečte 30 minút pri 180 °C.

  1. 🔥 Pečenie v rúre

    Papriky poukladajte do zapekacej misy, zalejte omáčkou. Pečte 35 minút pri 190 °C.

  1. 🍴 Servírovanie

    Podávajte s čerstvým chlebom 🥖 alebo varenými zemiakmi. Na vrch môžete pridať lyžicu kyslej smotany a posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.

  1. 💡 Tip k receptu

    Ak chcete jemnejšiu chuť, pridajte do omáčky trochu smotany na varenie.

  1. 🔄 Variácie receptu

    • Vegetariánska verzia: namiesto mäsa použite šošovicu alebo tofu.

    • Luxusná verzia: pridajte do plnky parmezán alebo mozzarellu.

    • Bezlepková verzia: recept je prirodzene bezlepkový.

  1. 🥦 Nutričné hodnoty (na porciu, orientačne)

    • Bielkoviny: 28 g

    • Tuky: 16 g

    • Sacharidy: 34 g

  1. Ilustračný obrázok – vlastná tvorba / AI + manuálna úprava v Photoshope

Kľúčové slová: plnené papriky, plnené papriky recept, plnené papriky s ryžou, plnené papriky s mletým mäsom, plnené papriky vo fritéze, plnené papriky v rúre, plnené papriky na obed, plnené papriky na večeru, tradičné plnené papriky, plnené papriky s omáčkou, plnené papriky s paradajkovou omáčkou, plněné papriky, plněné papriky recept, plněné papriky s rýží, plněné papriky s mletým masem, plněné papriky v horkovzdušné fritéze, plněné papriky v troubě, plněné papriky k obědu, plněné papriky k večeři, tradiční plněné papriky, plněné papriky s omáčkou, plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)