
Plnené papriky bez mäsa v teplovzdušnej fritéze
Popis
Niekedy netreba zložité recepty – stačí pár kvalitných surovín a trochu lásky. Tieto pečené červené papriky plnené syrom feta sú dôkazom, že v jednoduchosti je chuť. Sladká chuť papriky, krémová slanosť syra, dotyk voňavého oregana a jemný lesk olivového oleja – to je kombinácia, ktorá zahreje pri srdci aj na tanieri.
Ingrediencie
Postup
-
Papriky pozdĺžne rozkroj – rozrež ich na polovice a vyber všetky semienka aj biele vlákna, aby zostali len pekné “lodičky”.
-
Naplň ich fetou – rozdrv syr vidličkou a vlož ho rovno do paprík. Môžeš ho jemne utlačiť, nech dobre drží.
-
Dochucuj – pokvapkaj každú papriku trochou olivového oleja a posyp sušeným oreganom pre stredomorský šmrnc.
-
Peč – ulož papriky do rozohriatej fritézy! a nechaj ich piecť približne 15 až 20 minút, kým zmäknú a na povrchu sa vytvorí jemná zlatistá kôrka. Papriky pečieme pri 180c