
Pečený camembert s brusnicami v teplovzdušnej fritéze
Popis
Pečený camembert je synonymom elegancie a jednoduchosti, pričom jeho spojenie s brusnicami vytvára harmonický zážitok pre vaše chuťové poháriky. Tento pokrm je ideálny na sviatočný večer, romantickú večeru alebo ako dekadentné predjedlo, ktoré očarí svojou vôňou a chuťou.
Ingrediencie
Postup na pečený camembert s brusnicami
-
Camembert opatrne vyberte a odstráňte všetky plastové či papierové obaly. Na vrchnej strane syra urobte nožom niekoľko priečnych zárezov, aby sa počas pečenia lepšie prepiekol a uvoľnila sa jeho lahodná chuť.
-
Vložte camembert do teplovzdušnej fritézy s podložkou. Spustite proces pečenia. Pečieme na 180c 15min.
-
Kým sa camembert pečie, pripravte si lahodnú polevu. Do misky vložte brusnice, nasekané pekanové orechy, kešu oriešky, talianske korenie a nadrobno nasekanú pažítku. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa chute krásne prepojili. Táto poleva bude ideálnym doplnkom k voňavému a rozpečenému camembertu.
-
Opečte chlieb.
-
Po upečení camembertu ho opatrne vyberte zo spotrebiča, aby ste nepoškodili jeho jemný povrch. Ihneď ho pokvapkajte medom a olivovým olejom, aby získal lahodnú sladkosť a arómu. Posypte ho pripravenou zmesou brusníc, orechov a byliniek, čím dodáte chuťovú pestrosť. Na záver pridajte vetvičky čerstvého rozmarínu pre dokonalé dozdobenie a vôňu.
-
Ihneď podávajte takto pripravený camembert spolu s chrumkavým opečeným chlebom. Každý si môže chlieb namáčať do lahodnej syrovej zmesi s brusnicami, orechmi a bylinkami.
Tip
-
Pečený camembert s brusnicami je úžasná pochúťka! Môj tip: Ak chcete zvýrazniť chuť camembertu, môžete do brusnicovej polevy pridať pár kvapiek balzamikového octu alebo jemne nasekané sušené marhule. Tieto detaily dodajú pokrmu nový rozmer sladko-kyslej chute, ktorý dokonale doplní rozpečený syr.