Príprava jedál a potravín v teplovzdušnej rúre ponúka množstvo možností. Dokonca si v nej môžete upiecť domáci chlieb, ktorý môže byť omnoho zdravší než ten z obchodu. Stačí siahnuť po celozrnnej múke a pripraviť si vlastnú, chutnú verziu.
Pečenie chleba v teplovzdušnej fritéze začína dôkladným zmiešaním všetkých potrebných ingrediencií v miske. Keď vypracujete hladké a jednotné cesto, umiestnite ho do misy, prikryte a nechajte kysnúť na teplom mieste, aby získalo správnu konzistenciu.
Zatiaľ si skontrolujte, či vaša teplovzdušná fritéza obsahuje samostatný plech na pečenie, ktorý je vhodný na chlieb alebo koláče. Ak taký nemáte, postačí vám aj kôš fritézy. Jemne ho potrite maslom, aby sa cesto neprilepilo, a vložte doň pripravené cesto. Približne hodinu po vymiesení jemne narežte vrchnú časť cesta, vložte ho do fritézy a pečte pri teplote 200 °C, až kým nezíska krásnu zlatohnedú kôrku.
Najprv nechajte cesto piecť vo fritéze 10 minút. Následne jemne potrite vrch cesta trochou masla, vložte ho späť a pokračujte v pečení ďalších 10 až 15 minút pri stálej teplote. Po upečení fritézu vypnite a nechajte chlieb niekoľko minút odstáť. Potom ho opatrne vyberte, nechajte vychladnúť a pripravte svojej rodine chutný domáci chlieb, napríklad s džemom. Výsledok určite poteší!