Kuracie prsia v jogurtovej marináde v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 1 hod 33 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
4 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
4 Pridať k obľúbeným

Kuracie prsia v jogurtovej marináde v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 15 mins Čas varenia 18 mins Čas na odležanie 60 mins Celkový čas 1 hod 33 min
Teplota prípravy: 180  C Kalórie: cca 280 kcal porcia

Popis

O recepte

Tento recept je dôkazom, že aj obyčajné kuracie prsia sa môžu premeniť na výnimočné jedlo. Jogurtová marináda ich nielen zjemní a udrží šťavnaté, ale zároveň im dodá príjemnú kyselkavú chuť. Marináda prenikne hlboko do mäsa, ktoré sa po upečení v teplovzdušnej fritéze krásne zatiahne a zostane mäkké vo vnútri aj bez kvapky oleja. Je to ideálne ľahké a rýchle jedlo na obed alebo večeru – výborne sa hodí napríklad k pečenej zelenine alebo čerstvému šalátu.

Ingrediencie

Postup na: Kuracie prsia v jogurtovej marináde v teplovzdušnej fritéze

  1. Priprav marinádu:
    V miske zmiešaj jogurt, cesnak, citrónovú šťavu, papriku, oregano, soľ, korenie a olivový olej.

  1. Namarinuj mäso:
    Kuracie prsia vlož do marinády a dobre obal. Zakry misku a nechaj marinovať aspoň 1 hodinu v chladničke (ideálne 3–4 hodiny pre maximálnu chuť).
    👉 Tip: Jogurt mäso zjemní a zabráni jeho vysušeniu počas pečenia.

  1. Pečenie vo fritéze:
    Predhrej fritézu na 180 °C. Kuracie prsia vlož do košíka a peč 18–20 minút, v polovici ich otoč.
    👉 Tip: Ak sú prsia hrubšie, predĺž čas o 2–3 minúty. Mäso je hotové, keď má vnútornú teplotu 75 °C.

  1. Servírovanie

    Hotové prsia nechaj 3–5 minút odpočinúť, potom ich nakrájaj na plátky a podávaj s obľúbenou prílohou.

Tip:

  1. Pre extra chuť pridaj do marinády lyžicu dijonskej horčice alebo trochu medu – mäso získa jemný karamelový tón. Skvelo sa hodí k batátom alebo do wrapu s čerstvou zeleninou.

  1. Ilustračný obrázok – vlastná tvorba / AI + manuálna úprava v Photoshope

Kľúčové slová: recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)