Kuracie medailóniky so zemiakovou plackou v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 15 min Náročnosť: Mierne pokročilé
Prejsť na recept Tlač receptu
2 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Kuracie medailóniky so zemiakovou plackou v teplovzdušnej fritéze
2 Pridať k obľúbeným

Kuracie medailóniky so zemiakovou plackou v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Mierne pokročilé Čas varenia 15 mins Celkový čas 15 min
Teplota prípravy: 180  C

Popis

Na jednej strane šťavnaté kuracie medailóniky, marinované v horčici a paprike, ktoré sa vo fritéze zmenia na krásne zlatohnedé kúsky s vôňou korenia a jemne chrumkavou kôrkou. Na druhej strane zemiakové placky, ktoré spájajú klasiku slovenskej kuchyne s modernou prípravou bez kvapky oleja navyše – chrumkavé okraje, hebké vnútro, podčiarknuté cesnakom a majoránkou.

Táto kombinácia je ako duet – mäso je hlavný vokál a zemiaky doprovod, spolu vytvárajú harmóniu, ktorá rozospieva chuťové bunky. V teplovzdušnej fritéze sa všetko upečie rýchlo, rovnomerne a bez výčitiek.

Ingrediencie

Placky

Postup na: Kuracie medailóniky so zemiakovou plackou v teplovzdušnej fritéze Začnite písať / pre výber bloku

  1. Kuracie prsia nakrájaj na plátky, osoľ, okoreň, potri horčicou a olejom.

  1. Nechaj marinovať aspoň 15 minút.

  1. Vlož do fritézy a peč pri 180 °C cca 12–15 minút, v polovici otoč.

Postup na: zemiakové placky

  1. Zemiaky nastrúhaj najemno, vyžmýkaj prebytočnú vodu.

  1. Pridaj vajce, múku, soľ, majoránku a pretlačený cesnak.

  1. Vytvaruj malé placky a peč vo fritéze na 180 °C cca 10 minút, kým budú zlatisté.

Kľúčové slová: recepty do teplovzdusnej fritezy, šťavnaté mäso, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, varenie v teplovzdusnej friteze, chrumkave jedla, pečenie v teplovzdušnej fritéze, slovenská kuchyňa, lángoše, zdravé lángoše, lángoše bez oleja, mini lángoše, rýchle lángoše

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)