🍔 Hovädzie hamburgery s karamelizovanou cibuľou v teplovzdušnej fritéze / rúre

Porcie: 4 Celkový čas: 40 min Náročnosť: Mierne pokročilé
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť tento recept

🍔 Hovädzie hamburgery s karamelizovanou cibuľou v teplovzdušnej fritéze / rúre

ℹ️ O recepte

Hovädzí hamburger s karamelizovanou cibuľou je moderná klasika 🍔🧅. Šťavnaté hovädzie mäso, chrumkavá žemľa a sladkastá cibuľa vytvárajú dokonalú kombináciu chutí. V teplovzdušnej fritéze sa mäso pripraví rýchlo a rovnomerne, v rúre získate klasickú pečenú verziu. Tento recept je ideálny na víkendový obed, večeru alebo grilovaciu párty.

hovadzi hamburger z teplovzdusnej fritezy
Čas prípravy 20 mins Čas varenia 15 mins Čas na odležanie 5 mins Celkový čas 40 min Náročnosť: Mierne pokročilé Teplota prípravy: 180  C Porcie: 4 Kalórie: cca 520 kcal porcia

Ingrediencie

Na karamelizovanú cibuľu:

Na karamelizovanú cibuľu:

Na dokončenie:

👨‍🍳 Postup

  1. Príprava mäsa: V miske zmiešajte hovädzie mäso, vajce, soľ, korenie a horčicu. Vytvarujte 4 placky. 👉 Tip: placky nechajte odpočívať 10 minút v chladničke, budú pevnejšie.

  1. Karamelizovaná cibuľa: Na panvici rozpustite maslo, pridajte cibuľu nakrájanú na tenké plátky. Restujte 10 minút, pridajte cukor a balzamikový ocot, miešajte do zlatista.

  1. Spojenie: Mäso vložte do zapekacej nádoby, pridajte plátok syra na vrch.

  1. 🍟 Pečenie v teplovzdušnej fritéze

    Mäsové placky pečte 12–15 minút pri 180 °C. Žemle môžete krátko dohriať 2 minúty.

  1. 🔥 Pečenie v rúre

    Mäsové placky pečte 15–18 minút pri 190 °C. Žemle dohrejte 3 minúty.

  1. Dokončenie: Žemle krátko opečte, naplňte šalátom, paradajkou, mäsom so syrom a karamelizovanou cibuľou.

  1. 🍴 Servírovanie

    Podávajte s hranolkami 🍟 alebo čerstvým šalátom 🥗.

  1. 💡 Tip k receptu

    Pre extra chuť pridajte do karamelizovanej cibule trochu červeného vína alebo tymian.

  1. 🔄 Variácie receptu

    • Luxusná verzia: pridajte slaninku alebo údený syr.

    • Fitness verzia: použite celozrnné žemle a menej syra.

    • Vegetariánska verzia: nahraďte hovädzie mäso šošovicovou alebo hubovou plackou.

  1. 🥦 Nutričné hodnoty (na porciu, orientačne)

    • Bielkoviny: 32 g

    • Tuky: 24 g

    • Sacharidy: 38

  1. Ilustračný obrázok – vlastná tvorba / AI + manuálna úprava v Photoshope

Kľúčové slová: hovädzí hamburger, hovädzí hamburger recept, hamburger s karamelizovanou cibuľou, hovädzí burger, burger recept, hamburger vo fritéze, hamburger v rúre, hovězí hamburger, hovězí hamburger recept, hamburger s karamelizovanou cibulí, hovězí burger, burger recept, hamburger v horkovzdušné fritéze, hamburger v troubě

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)