Hovädzie guľky v paradajkovej omáčke pripravené v teplovzdušnej fritéze

Porcie: 4 Celkový čas: 35 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Hovädzie guľky v paradajkovej omáčke pripravené v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Hovädzie guľky v paradajkovej omáčke pripravené v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 20 mins Čas varenia 15 mins Celkový čas 35 min
Teplota prípravy: 180  C Porcie: 4 Kalórie: cca 440 kcal

Popis

Šťavnaté hovädzie guľky, jemne korenené, s chrumkavým povrchom z teplovzdušnej fritézy, sa stretávajú s bohatou paradajkovou omáčkou plnou vôní cesnaku, bazalky a lásky. Tento recept spája tradičnú chuť s modernou prípravou – bez zbytočného tuku, no s maximálnym pôžitkom.

Ideálne s cestovinami, čerstvým chlebom alebo len tak – lyžicou rovno z panvice. Jednoduché, rýchle a neodolateľné.

Ingrediencie

Na omáčku

Instructions

  1. Príprava guľiek

    V miske zmiešaj všetky ingrediencie na guľky. Vytvaruj menšie guľky (cca 3–4 cm). Ak je zmes príliš mäkká, pridaj trochu strúhanky.

  1. Pečenie v fritéze

    Vlož guľky do teplovzdušnej fritézy vyloženej papierom na pečenie. Peč pri 180 °C cca 15 minút, kým budú zlatisté a prepečené.

  1. Omáčka

    Na panvici rozohrej olej, pridaj cibuľu a cesnak, krátko orestuj. Pridaj paradajkový pretlak, cukor, soľ, korenie a bylinky. Nechaj prevariť cca 10 minút.

  1. Spojenie chutí

    Upečené guľky vlož do omáčky a nechaj ich v nej prehriať ešte 5 minút, aby sa chute spojili.

  1. Podávanie

    Podávaj s cestovinami, zemiakovým pyré alebo čerstvým chlebom. Posyp čerstvou bazalkou alebo parmezánom.

Tip na šťavnatosť a chuť:

  1. Do mäsovej zmesi pridaj lyžicu mlieka alebo smotany – guľky budú mäkšie, šťavnatejšie a nebudú sa rozpadávať. ➡️ A ak chceš extra chuť, vmiešaj najemno nastrúhaný syr (napr. parmezán alebo pecorino) priamo do mäsa – dodá guľkám hĺbku a jemne slaný nádych.

    Bonus: Po upečení ich nechaj pár minút „odpočívať“ v omáčke – krásne sa nasiaknu chuťami.

Kľúčové slová: krokety, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)