Grilovaný taliansky sendvič v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 17 min Náročnosť: Začiatočnícke
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]

Grilovaný taliansky sendvič v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 10 mins Čas varenia 7 mins Celkový čas 17 min
Teplota prípravy: 200  C

Popis

Taliansky sendvič je ikonickým jedlom, ktoré spája jednoduchosť, kvalitné suroviny a bohatú chuť. Hoci presný pôvod sendviča v talianskej kuchyni nie je jednoznačne zdokumentovaný, vieme, že talianske panini – grilované sendviče plnené syrom, šunkou, paradajkami či pestom – sa stali populárnymi už v 20. storočí. Ich základom je kvalitný chlieb, často ciabatta alebo focaccia, ktorý sa griluje, aby získal chrumkavú kôrku a dokonale sa spojil s náplňou

Ingrediencie

Postup na grilovaný taliansky sendvič

  1. Príprava masla – Maslo rozpusti v mikrovlnke, aby sa dalo ľahko natierať.

  1. Natieranie chleba – Dva plátky chleba potri rozpusteným maslom pomocou štetca.

  1. Príprava ingrediencií – Paradajky a mozzarellu nakrájaj na plátky.

  1. Vrstvenie – Na maslom potretý chlieb rozlož plátky paradajok, potom rovnomerne poukladaj mozzarellu.

  1. Dochutenie – Na sendvič nanes lyžičku pesta, posyp ho strúhaným ementálom a parmezánom.

  1. Bylinky a olej – Na vrch polož niekoľko lístkov bazalky a jemne ich pokvapkaj olivovým olejom

  1. Horná vrstva – Zvyšné dva krajce chleba potri maslom a polož ich na sendviče tak, aby maslová strana bola hore.

  1. Pečenie – Sendviče ulož na podnos fritézy , nastav program MANUAL na 200 °C a peč 7 minút.

  1. Servírovanie – Hotové sendviče vyber špachtľou z fritézy a podávaj s čerstvým rukolovým šalátom.

Tip

    • Natretie chleba olivovým olejom alebo maslom pred pečením – zabezpečí krásne zlatistú kôrku a extra chrumkavosť.

    • Pridanie cesnaku do masla – jemná cesnaková aróma dodá sendviču hlbšiu chuť.

    • Balzamiková redukcia na rukolový šalát – skvelý kontrast medzi sladkokyslým balzamikom a sviežou rukolou.

    • Použitie čerstvého pesta – ešte intenzívnejšia chuť bazalky a orechov.

    • Krátke odpočinutie po upečení – sendvič si zachová chrumkavosť a lepšie sa prepoja chute.

Kľúčové slová: Grilovaný taliansky sendvič v teplovzdušnej fritéze, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, plnená paprika v teplovzdušnej fritéze, Špízy z tofu v teplovzdušnej fritéze, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.