Grilovaný taliansky sendvič v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 17 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
2 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Grilovaný taliansky sendvič v teplovzdušnej fritéze
2 Pridať k obľúbeným

Grilovaný taliansky sendvič v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 10 mins Čas varenia 7 mins Celkový čas 17 min
Teplota prípravy: 200  C

Popis

Taliansky sendvič je ikonickým jedlom, ktoré spája jednoduchosť, kvalitné suroviny a bohatú chuť. Hoci presný pôvod sendviča v talianskej kuchyni nie je jednoznačne zdokumentovaný, vieme, že talianske panini – grilované sendviče plnené syrom, šunkou, paradajkami či pestom – sa stali populárnymi už v 20. storočí. Ich základom je kvalitný chlieb, často ciabatta alebo focaccia, ktorý sa griluje, aby získal chrumkavú kôrku a dokonale sa spojil s náplňou

Ingrediencie

Postup na grilovaný taliansky sendvič

  1. Príprava masla – Maslo rozpusti v mikrovlnke, aby sa dalo ľahko natierať.

  1. Natieranie chleba – Dva plátky chleba potri rozpusteným maslom pomocou štetca.

  1. Príprava ingrediencií – Paradajky a mozzarellu nakrájaj na plátky.

  1. Vrstvenie – Na maslom potretý chlieb rozlož plátky paradajok, potom rovnomerne poukladaj mozzarellu.

  1. Dochutenie – Na sendvič nanes lyžičku pesta, posyp ho strúhaným ementálom a parmezánom.

  1. Bylinky a olej – Na vrch polož niekoľko lístkov bazalky a jemne ich pokvapkaj olivovým olejom

  1. Horná vrstva – Zvyšné dva krajce chleba potri maslom a polož ich na sendviče tak, aby maslová strana bola hore.

  1. Pečenie – Sendviče ulož na podnos fritézy , nastav program MANUAL na 200 °C a peč 7 minút.

  1. Servírovanie – Hotové sendviče vyber špachtľou z fritézy a podávaj s čerstvým rukolovým šalátom.

Tip

    • Natretie chleba olivovým olejom alebo maslom pred pečením – zabezpečí krásne zlatistú kôrku a extra chrumkavosť.

    • Pridanie cesnaku do masla – jemná cesnaková aróma dodá sendviču hlbšiu chuť.

    • Balzamiková redukcia na rukolový šalát – skvelý kontrast medzi sladkokyslým balzamikom a sviežou rukolou.

    • Použitie čerstvého pesta – ešte intenzívnejšia chuť bazalky a orechov.

    • Krátke odpočinutie po upečení – sendvič si zachová chrumkavosť a lepšie sa prepoja chute.

Kľúčové slová: Grilovaný taliansky sendvič v teplovzdušnej fritéze, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, plnená paprika v teplovzdušnej fritéze, Špízy z tofu v teplovzdušnej fritéze, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)