
Grilovaný taliansky sendvič v teplovzdušnej fritéze
Popis
Taliansky sendvič je ikonickým jedlom, ktoré spája jednoduchosť, kvalitné suroviny a bohatú chuť. Hoci presný pôvod sendviča v talianskej kuchyni nie je jednoznačne zdokumentovaný, vieme, že talianske panini – grilované sendviče plnené syrom, šunkou, paradajkami či pestom – sa stali populárnymi už v 20. storočí. Ich základom je kvalitný chlieb, často ciabatta alebo focaccia, ktorý sa griluje, aby získal chrumkavú kôrku a dokonale sa spojil s náplňou
Ingrediencie
Postup na grilovaný taliansky sendvič
-
Príprava masla – Maslo rozpusti v mikrovlnke, aby sa dalo ľahko natierať.
-
Natieranie chleba – Dva plátky chleba potri rozpusteným maslom pomocou štetca.
-
Príprava ingrediencií – Paradajky a mozzarellu nakrájaj na plátky.
-
Vrstvenie – Na maslom potretý chlieb rozlož plátky paradajok, potom rovnomerne poukladaj mozzarellu.
-
Dochutenie – Na sendvič nanes lyžičku pesta, posyp ho strúhaným ementálom a parmezánom.
-
Bylinky a olej – Na vrch polož niekoľko lístkov bazalky a jemne ich pokvapkaj olivovým olejom
-
Horná vrstva – Zvyšné dva krajce chleba potri maslom a polož ich na sendviče tak, aby maslová strana bola hore.
-
Pečenie – Sendviče ulož na podnos fritézy , nastav program MANUAL na 200 °C a peč 7 minút.
-
Servírovanie – Hotové sendviče vyber špachtľou z fritézy a podávaj s čerstvým rukolovým šalátom.
Tip
-
-
Natretie chleba olivovým olejom alebo maslom pred pečením – zabezpečí krásne zlatistú kôrku a extra chrumkavosť.
-
Pridanie cesnaku do masla – jemná cesnaková aróma dodá sendviču hlbšiu chuť.
-
Balzamiková redukcia na rukolový šalát – skvelý kontrast medzi sladkokyslým balzamikom a sviežou rukolou.
-
Použitie čerstvého pesta – ešte intenzívnejšia chuť bazalky a orechov.
-
Krátke odpočinutie po upečení – sendvič si zachová chrumkavosť a lepšie sa prepoja chute.
-