
Chrumkavé zeleninové msemmen
Popis
Msemmen je tradičný marocký plochý chlieb, známy svojou vrstvenou textúrou a jemnou, chrumkavou kôrkou. Je často spojený so sladkými i slanými pokrmami, no chrumkavá zeleninová verzia pridáva moderný nádych tomuto klasickému receptu.
Ingrediencie
Postup
-
Vo veľkej nádobe zmiešajte múku a soľ. Po troškách pridávajte teplú vodu a miešajte rukami, kým nevznikne hladké a vláčne cesto. Pridajte olivový olej a cesto hneťte asi 10 minút, kým nebude hladké a pružné.
-
Cesto nechajte 15 až 20 minút odpočívať pod čistou utierkou.
-
Kým cesto odpočíva, pripravte zeleninovú náplň tak, že na panvici zohrejete olivový olej. Cibuľu opečte do hneda. Pridajte papriku, huby, rascu, papriku, soľ a korenie. Varte, kým zelenina nezmäkne.
-
Cesto rozdeľte na rovnako veľké guľky (približne 40 g na guľku). Vezmite jednu guľôčku a rozvaľkajte ju na vymastenej pracovnej ploche, kým nie je veľmi tenká, takmer priehľadná. Do stredu rozvaľkaného cesta dáme časť náplne, potom okraje preložíme smerom k stredu, aby sme plnku uzavreli a vytvorili obdĺžnik. Postup zopakujte aj s ostatnými guľôčkami.
-
Vložte msemmen do spotrebiča s mierne naolejovaným plechom. Začnite piecť.
-
Pečte, kým nie sú zlatisté a chrumkavé, v polovici pečenia ich otočte, aby boli rovnomerne prepečené