Chrumkavé bravčové kolienko s cesnakom v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 13 hod 15 min Náročnosť: Mierne pokročilé
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
pecene koleno
0 Pridať k obľúbeným

Chrumkavé bravčové kolienko s cesnakom v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Mierne pokročilé Čas prípravy 15 mins Čas varenia 60 mins Čas na odležanie 12 hrs Celkový čas 13 hod 15 min
Kalórie: cca 520 kcal porcia

Popis

🍴 O recepte

Tento recept je ako stvorený pre milovníkov tradičnej kuchyne, ktorí si chcú dopriať chrumkavé kolienko bez zbytočného množstva tuku z klasickej rúry. Vďaka teplovzdušnej fritéze je výsledok rovnako chrumkavý, ale ľahší a rýchlejší. Cesnaková marináda dodá kolienku intenzívnu chuť, pričom mäso ostane šťavnaté a koža získa zlatistú farbu. Je to ideálne jedlo na nedeľný obed alebo pohostenie pre hostí.

Ingrediencie

Postup na: Chrumkavé bravčové kolienko s cesnakom v teplovzdušnej fritéze

  1. Príprava kolienka: Kolienko umy, osušte a z oboch strán narež kožu do mriežky – to pomôže lepšiemu prepečeniu.

  1. Marinovanie: Zmiešaj cesnak, olej, rascu, papriku, soľ a korenie. Touto zmesou dôkladne potri kolienko a nechaj marinovať minimálne 12 hodín v chladničke.

    • 💡 Tip: Dlhšie marinovanie = intenzívnejšia chuť.

  1. Pečenie: Kolienko vlož do košíka fritézy, nastavenie 160 °C na 40 minút, potom zvýš teplotu na 190 °C a peč ešte 20–30 minút, aby koža zostala chrumkavá.

  1. Potieranie: Počas pečenia potieraj vývarom – zabráni vysušeniu mäsa a podporí chuť.

  1. Dokončenie: Po upečení nechaj kolienko pár minút odpočívať pred krájaním.

Podávanie:

  1. Podávaj s kyslou kapustou, horčicou a čerstvým chlebom alebo ako tradičné jedlo s knedľou a pivom.

Tip:

  1. Pre extra chrumkavú kožu na záver zapni fritézu na 200 °C na posledných 5 minút. Ak chceš jemnejšiu chuť, pridaj do marinády trochu piva – dodá kolienku lahodnú karamelovú arómu.

Kľúčové slová: pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, plnená paprika v teplovzdušnej fritéze, Špízy z tofu v teplovzdušnej fritéze, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)