Chrumkavá špargľa so slaninou a omáčkou v teplovzdušnej fritéze

Porcie: 2 Celkový čas: 25 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Chrumkavá špargľa so slaninou a omáčkou v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Chrumkavá špargľa so slaninou a omáčkou v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 15 mins Čas varenia 10 mins Celkový čas 25 min
Teplota prípravy: 180  C Porcie: 2 Kalórie: cca 330 kcal

Popis

Špargľa so slaninou je dokonalou kombináciou jemnosti a chrumkavosti, ktorá poteší chuťové bunky každého gurmána. Pridajte k tomu lahodnú omáčku, a získate elegantné predjedlo, ktoré je vhodné na každú príležitosť – či už na sviatočný obed alebo rýchly večerný snack.

Ingrediencie

Sruoviny na omáčku

Postup na špargľu so slaninou a omáčkou

  1. Najskôr dôkladne umyte zelenú špargľu a odrežte zdrevnatené konce, aby zostali len jemné časti. Uvarte špargľu v mierne slanej vode, kým nezmäkne, ale zostane stále trochu chrumkavá. Po uvarení ju osušte a jemne potrite prelisovaným cesnakom, ktorý jej dodá lahodnú arómu. Každý kúsok špargle zabaľte do plátkov slaniny a vložte do teplovzdušnej fritézy.

    Varte pri teplote 180 °C približne 8–10 minút, alebo kým slanina nezíska zlatistú farbu a chrumkavú štruktúru. Tento lahodný pokrm je výborný ako predjedlo alebo príloha.

  1. Do panvice nalejte smotanu, pridajte najemno nastrúhaný syr a vaječný žĺtok. Na miernom ohni za stáleho miešania nechajte všetky ingrediencie rozpustiť, až kým omáčka získa krásnu krémovú konzistenciu. Nakoniec ju dochuťte štipkou soli a muškátového orieška pre jemnú a lahodnú chuť. Verím, že táto rýchla omáčka bude dokonalým doplnkom k vašemu pokrmu. Prajeme vám dobrú chuť!

Tip

  1. Použi slaninu s nízkym obsahom tuku – ak chceš jemnejšiu a menej mastnú textúru, môžeš skúsiť slaninu s nižším obsahom tuku alebo dokonca sušenú šunku, ktorá dodá jemnejšiu chuť.

    Doplň špargľu o parmezán – po upečení môžeš špargľu jemne posypať čerstvo nastrúhaným parmezánom, ktorý zvýrazní jej chuť a dodá príjemnú slanosť.

    Vyskúšaj citrónový nádych – do omáčky môžeš pridať pár kvapiek citrónovej šťavy, ktorá zvýrazní jej sviežosť a krásne doplní chuť slaniny a špargle.

    Experimentuj s koreninami – okrem muškátového orieška môžeš vyskúšať aj štipku čierneho korenia alebo údenú papriku pre jemne pikantný záver.

Kľúčové slová: Chrumkavá špargľa so slaninou a omáčkou, špargla, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,
Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)