🍄 Bravčové na hubách v teplovzdušnej fritéze / rúre

Porcie: 4 Celkový čas: 55 min Náročnosť: Mierne pokročilé
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť tento recept

🍄 Bravčové na hubách v teplovzdušnej fritéze / rúre

ℹ️ O recepte

Bravčové na hubách je tradičný pokrm, ktorý spája šťavnaté bravčové mäso s aromatickými hubami 🍄. Jemná smotanová omáčka dodáva jedlu krémovú konzistenciu a bohatú chuť. V teplovzdušnej fritéze sa pripraví rýchlo a s minimom tuku, v rúre získate klasickú domácu verziu. Tento recept je ideálny na rodinný obed alebo večeru, keď chcete niečo sýte a chutné.

bravcove na hubach
0 Pridať k obľúbeným
Čas prípravy 20 mins Čas varenia 30 mins Čas na odležanie 5 mins Celkový čas 55 min Náročnosť: Mierne pokročilé Teplota prípravy: 180  C Porcie: 4 Kalórie: cca 420 kcal porcia

Ingrediencie

👨‍🍳 Postup

  1. Príprava mäsa: Bravčové mäso nakrájajte na plátky alebo kocky. 👉 Tip: menšie kúsky sa rýchlejšie prepečú a zostanú šťavnaté.

  1. Huby: Očistite a nakrájajte huby na plátky. 👉 Tip: ak použijete lesné huby, dodajú jedlu výraznejšiu chuť.

  1. Restovanie: Na oleji alebo masle orestujte cibuľu a cesnak, pridajte mäso a krátko opečte.

  1. Spojenie: Pridajte huby, osoľte, okoreňte, posypte paprikou a majoránkou. Zalejte smotanou a premiešajte.

  1. 🍟 Pečenie v teplovzdušnej fritéze

    Zmes vložte do zapekacej nádoby. Pečte 30 minút pri 180 °C, občas premiešajte.

  1. 🔥 Pečenie v rúre

    Zmes vložte do zapekacej misy. Pečte 35 minút pri 190 °C, občas premiešajte.

  1. 🍴 Servírovanie

    Podávajte s ryžou 🍚, knedľou alebo zemiakovou kašou 🥔. Na vrch môžete pridať čerstvú petržlenovú vňať.

  1. 💡 Tip k receptu

    Pre výraznejšiu chuť pridajte do omáčky trochu bieleho vína alebo sušené huby.

  1. 🔄 Variácie receptu

    • Luxusná verzia: pridajte do omáčky parmezán alebo kozí syr.

    • Fitness verzia: použite nízkotučnú smotanu.

    • Bezlepková verzia: recept je prirodzene bezlepkový.

  1. 🥦 Nutričné hodnoty (na porciu, orientačne)

    • Bielkoviny: 32 g

    • Tuky: 20 g

    • Sacharidy: 18 g

  1. Ilustračný obrázok – vlastná tvorba / AI + manuálna úprava v Photoshope

Kľúčové slová: bravčové na hubách, bravčové na hubách recept, bravčové mäso s hubami, bravčové vo fritéze, bravčové v rúre, bravčové na obed, bravčové na večeru, bravčové so smotanou, bravčové s hubovou omáčkou, Česky: vepřové na houbách, vepřové na houbách recept, vepřové maso s houbami, vepřové v horkovzdušné fritéze, vepřové v troubě, vepřové k obědu, vepřové k večeři, vepřové se smetanou, vepřové s houbovou omáčkou

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)