Chlebové chipsy s parmezánom v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 13 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
1 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
chlebove-chipsy-z-fritezy
1 Pridať k obľúbeným

Chlebové chipsy s parmezánom v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 5 mins Čas varenia 8 mins Celkový čas 13 min
Teplota prípravy: 180  C Kalórie: cca 210 kcal porcia

Popis

🧑‍🍳 O recepte

Tieto chlebové chipsy s parmezánom sú dokonalým spôsobom, ako zužitkovať starší chlieb a premeniť ho na chrumkavú pochúťku. V teplovzdušnej fritéze sa upečú do zlatista bez potreby oleja a vďaka syru získajú intenzívnu chuť aj vôňu. Sú ideálne ako snack k filmu, k vínu, alebo ako doplnok k polievke či šalátu. Jednoduché, rýchle a prekvapivo návykové!

Ingrediencie

Postup na: Chlebové chipsy s parmezánom v teplovzdušnej fritéze

  1. Príprava chleba:
    Chlieb nakrájaj na tenké plátky alebo trojuholníčky. Čím tenšie kúsky, tým chrumkavejšie budú chipsy.

  1. Dochutenie:
    V miske zmiešaj olivový olej, cesnakový prášok, oregano, štipku soli a premiešaj. Potom pridaj chlieb a jemne premiešaj, aby sa každý kúsok obalil. Nakoniec posyp parmezánom.

  1. Pečenie vo fritéze:
    Vlož kúsky do košíka v jednej vrstve (nepreplň ho) a peč pri 180 °C 6–8 minút, kým sú zlatisté a chrumkavé.
    👉 Tip: Počas pečenia ich raz premiešaj, aby sa upiekli rovnomerne.

  1. Servírovanie

    Podávaj teplé alebo studené. Skvelé sú s dipom z kyslej smotany, avokádovým krémom alebo ako chrumkavý doplnok k šalátu.

Tip:

  1. Ak chceš extra aromatickú verziu, pridaj trochu čerstvého rozmarínu alebo chilli vločky. Môžeš použiť aj iné syry – napríklad pecorino alebo granu padano pre intenzívnejšiu chuť.

  1. Ilustračný obrázok – vlastná tvorba / AI + manuálna úprava v Photoshope

Kľúčové slová: recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)