Slané lievance so špenátom v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 27 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
2 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť tento recept

Slané lievance so špenátom v teplovzdušnej fritéze

🍴 O recepte

Slané lievance so špenátom sú dokonalým dôkazom, že lievance nemusia byť len sladké. Tento recept spája nadýchané, jemné cesto s čerstvým špenátom a syrom, vďaka čomu vzniká chutné a výživné jedlo, ktoré sa hodí na raňajky, ľahký obed alebo večeru. V teplovzdušnej fritéze sú krásne nadýchané zvnútra a jemne chrumkavé zvonka – bez zbytočného tuku. Skvelo chutia samotné, so smotanovým dipom alebo ako príloha k mäsu.

slane-lievance-so-spenatom
2 Pridať k obľúbeným
Čas prípravy 15 mins Čas varenia 12 mins Celkový čas 27 min Náročnosť: Začiatočnícke Teplota prípravy: 180  C Kalórie: cca 210 kcal porcia

Ingrediencie

Postup na: Slané lievance so špenátom v teplovzdušnej fritéze

  1. Príprava špenátu: Ak používaš čerstvý špenát, krátko ho spar vo vriacej vode (cca 30 sekúnd), sceď a nasekaj nadrobno. Mrazený nechaj úplne rozmraziť a dobre vyžmýkaj.

  1. Vymiešanie cesta: V miske rozšľahaj vajcia s mliekom, pridaj múku, prášok do pečiva, syr, cesnak, špenát, soľ, korenie a olivový olej. Vymiešaj na hustejšie, ale stále tekuté cesto.

  1. Predohrej fritézu: Nastav teplovzdušnú fritézu na 180 °C a nechaj ju predhriať cca 3 minúty.

  1. Tvarovanie lievancov: Lyžicou vytvaruj menšie lievance na papier na pečenie alebo do silikónových formičiek vhodných do fritézy. Nezabudni ich jemne potrieť olejom, ak nemáš nepriľnavý povrch.

  1. Pečenie: Peč v teplovzdušnej fritéze 12 minút pri 180 °C, kým budú lievance zlatisté a nadýchané. V polovici pečenia ich môžeš otočiť, ak chceš rovnomerné opečenie.

Tip:

    • Podávaj so smotanovým dipom, bylinkovým jogurtom alebo ako prílohu k mäsu.

    • Skvelé aj studené ako snack na cesty alebo do lunchboxu.

     
  1. Ilustračný obrázok – vlastná tvorba / AI + manuálna úprava v Photoshope

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)