Jahňacie ražniči s cesnakovou marinádou v teplovzdušnej fritéze

Porcie: 4 Celkový čas: 1 hod 35 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Jahňacie ražniči s cesnakovou marinádou v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Jahňacie ražniči s cesnakovou marinádou v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 20 mins Čas varenia 15 mins Čas na odležanie 60 mins Celkový čas 1 hod 35 min
Teplota prípravy: 190  C Porcie: 4 Kalórie: cca 430 kcal

Popis

Jahňacie ražniči s cesnakovou marinádou je jedlo, ktoré si vždy rád pripravím, keď chcem niečo poriadne šťavnaté a voňavé. Mäso sa v marináde krásne ulež í, vsiakne do seba chuť cesnaku, citrónu a korenín, a potom sa vo fritéze upečie do jemnosti. Zelenina dodá sviežosť a farbu, takže na tanieri to vyzerá rovnako dobre, ako to chutí. Najlepšie je to s pita chlebom a jogurtovým dipom, ktorý všetko krásne zjemní.

Ingrediencie

Na marinádu

Postup na: Jahňacie ražniči s cesnakovou marinádou v teplovzdušnej fritéze

  1. Príprava mäss

    • Jahňacie mäso nakrájaj na rovnomerné kocky (cca 3×3 cm).

    • Papriky nakrájaj na väčšie kúsky, cibuľu na mesiačiky.

  1. Príprava marinády

    • V mise zmiešaj olivový olej, cesnak, citrónovú šťavu, oregano, rascu, papriku, soľ a korenie.

    • Do marinády vlož mäso, dobre premiešaj a nechaj odležať v chladničke aspoň 1 hodinu (ideálne cez noc).

  1. Príprava ražniči

    Mäso a zeleninu striedavo napichuj na špajle.

  1. Pečenie v teplovzdušnej fritéze

    • Predhrej fritézu na 190 °C.

    • Špízy vlož do košíka v jednej vrstve a peč 12–15 minút, v polovici otoč.

  1. Servírovanie

    Podávaj horúce, ideálne s čerstvým chlebom pita a jogurtovým dipom.

Tip:

  1. Ak chceš extra šťavnaté mäso, pridaj do marinády 1 PL bieleho jogurtu – jemne zmäkčí jahňacinu a obohatí chuť.

Kľúčové slová: jahnacie v teplovzdusnej friteze, krokety, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)