
Bravčové kotlety s pečenou zeleninou v teplovzdušnej fritéze
Popis
Lahodná harmónia chutí: Bravčové kotlety s pečenou zeleninou z teplovzdušnej fritézy
Vôňa rozmarínu, šťavnaté bravčové kotlety a farby dozrievajúcej zeleniny vytvoria na tanieri malý zázrak. Teplovzdušná fritéza sa stáva vaším tichým pomocníkom – bez zbytočného oleja, ale s maximálnym chuťovým zážitkom.
🥩 Bravčové kotlety – jemne marinované v zmesi cesnaku, olivového oleja a provensálskych byliniek, sú po upečení zvonku krásne chrumkavé a vnútri zostávajú šťavnaté.
🥕 Pečená zelenina – kombinácia farebnej papriky, cukety, mrkvy a červenej cibule sa v teplovzdušnej fritéze mení na karamelizované kúsky plné sladkej, prirodzenej chuti.
Ingrediencie
Postup na: Bravčové kotlety s pečenou zeleninou v teplovzdušnej fritéze
-
Kotlety potri olivovým olejom, cesnakom, tymianom, soľou a korením. Nechaj marinovať aspoň 30 minút.
-
Zeleninu nakrájaj na väčšie kúsky, potri olejom a osoľ.
-
Vlož zeleninu do jedného koša fritézy, kotlety do druhého (ak máš dvojitý model).
-
Peč pri 180 °C cca 15–20 minút. Zeleninu v polovici premiešaj, kotlety otoč.
Tip:
-
Ak máš len jeden košík, peč najprv zeleninu, potom mäso. Výsledkom sú šťavnaté kotlety s chrumkavou kôrkou a perfektne upečená zelenina.