
Bravčové taštičky z lístkového cesta do teplovzdušnej fritézy
Popis
Kombinácia šťavnatého bravčového mäsa a jemne chrumkavého lístkového cesta je čistá poézia pre chuťové bunky. V teplovzdušnej fritéze sa tieto taštičky premenia na lahodné malé balíčky plné vône a chuti – bez zbytočného oleja či neporiadku.
Ingrediencie
Postup na bravčové taštičky z lístkového cesta do teplovzdušnej fritézy
-
Na panvici opeč cibuľu, pridaj cesnak, mäso, koreniny a krátko podus.
-
Lístkové cesto rozvaľkaj a nakrájaj na štvorce cca 10×10 cm.
-
Do stredu každého štvorca daj lyžicu mäsovej zmesi (prípadne syr/horčicu).
-
Prelož na trojuholník, okraje zatlač vidličkou.
-
Potri rozšľahaným vajcom.
-
Peč vo fritéze pri 180 °C cca 10–12 minút, kým budú zlatisté.