Rýchly syrovo-cesnakový chlieb v teplovzdušnej fritéze

Porcie: 6 Celkový čas: 25 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 1 Priemer: 4]
Rýchly syrovo-cesnakový chlieb v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Rýchly syrovo-cesnakový chlieb v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 15 mins Čas varenia 10 mins Celkový čas 25 min
Teplota prípravy: 180  C Porcie: 6 Kalórie: cca 350 kcal

Popis

Syrovo-cesnakový zapekaný chlieb v teplovzdušnej fritéze je skvelý spôsob, ako si pripraviť lahodné, chrumkavé a aromatické pečivo bez dlhého čakania. Tento recept je ideálny na rýchle občerstvenie alebo ako doplnok k polievkam či šalátom. Tento chlebík sme vyskúšali a bol naozaj parádny :)

Ingrediencie

Postup na rýchly syrovo-cesnakový chlieb

  1. Príprava maslovej zmesi

    Najprv si pripravíme aromatickú maslovú zmes, ktorá dodá chlebu bohatú chuť. Maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v malej miske v mikrovlnnej rúre. Stačí niekoľko sekúnd, kým sa maslo úplne roztopí.

  1. Dochutenie masla

    K roztopenému maslu pridáme olivový olej, prelisovaný cesnak, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, talianske bylinky (napr. oregano, bazalku, tymian), štipku soli a korenie podľa chuti. Celú zmes dobre premiešame, aby sa chute spojili.

  1. Príprava chleba

    Vyberieme bagetu alebo bochník bieleho chleba a položíme ho na prácovnú plochu. Pomocou zúbkovaného noža (na chlieb) urobíme diagonálne rezy široké asi 2 cm – dôležité je, aby sme chlieb úplne neprerezali.

  1. Zabezpečenie rovnomerného krájania

    Aby sme sa uistili, že chlieb zostane vcelku, môžeme na obe strany chleba položiť drevené paličky (napr. čínske paličky alebo varešky). Nôž sa pri krájaní zastaví na paličkách a chlieb sa neprekrojí úplne. Konce chleba nechávame neodrezané.

  1. Vytvorenie štruktúry

    Rovnaký diagonálny rez urobíme aj v opačnom smere, aby sme vytvorili malé kosoštvorce na povrchu chleba. Tento vzor pomôže maslovej zmesi a syru rovnomerne preniknúť do všetkých častí chleba.

  1. Nanesenie maslovej zmesi

    Pomocou kuchynského štetca alebo lyžičky potrieme vnútorné zárezy maslovou zmesou – každé miesto mierne roztiahneme prstami, aby sa ochutené maslo dostalo hlbšie do štruktúry chleba.

  1. Pridanie syra

    Do každého zárezu následne vložíme strúhaný syr alebo kúsky mozzarelly, čedaru, eidamu či parmezánu a šunku. Syr by mal byť rovnomerne rozložený, aby sa po zapekaní krásne roztopil a vytvoril lahodnú krémovú konzistenciu.

  1. Zapekanie chleba

    Pripravený chlieb vložíme do teplovzdušnej fritézy, ktorá je vyhriata na 180 °C. Pečieme približne 5 minút.

  1. Kontrola roztavenia syra

    Po 5 minútach skontrolujeme, či sa syr dostatočne roztopil a chlieb je zlatistý. Ak sa zdá, že potrebuje ešte trochu času, pokračujeme v pečení ďalších 1–2 minúty, aby bol dokonale chrumkavý.

  1. Servírovanie

    Chlieb vyberieme z fritézy a necháme ho mierne vychladnúť. Servírujeme ihneď, ideálne nakrájaný na kúsky, aby si každý mohol vychutnať lahodné syrovo-cesnakové chute. Tento chlieb je skvelý ako predjedlo, príloha k polievke alebo snack na párty.

Tip

  1. Skvelý tip na vylepšenie tohto syrovo-cesnakového zapekaného chleba: pridaj trochu krémového syra alebo smotany do maslovej zmesi!

    Ak chceš jemnejšiu a ešte lahodnejšiu chuť, vmiešaj do roztopeného masla lyžičku smotanového syra (napríklad Philadelphia) alebo hustú smotanu. Tento trik zabezpečí, že chlieb bude nielen chrumkavý, ale aj nádherne krémový v každom záreze.

    Ak máš rád výraznejšie chute, môžeš pridať aj trochu nastrúhaného údeného syra alebo štipku čili pre jemnú pikantnosť. Výsledok bude dokonalý!

Kľúčové slová: Rýchly syrovo-cesnakový chlieb v teplovzdušnej fritéze, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, plnená paprika v teplovzdušnej fritéze, Špízy z tofu v teplovzdušnej fritéze, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)