Rýchly syrovo-cesnakový chlieb v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 20 min Náročnosť: Začiatočnícke
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 1 Priemer: 4]

Rýchly syrovo-cesnakový chlieb v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 10 mins Čas varenia 10 mins Celkový čas 20 min
Teplota prípravy: 180  C

Popis

Syrovo-cesnakový zapekaný chlieb v teplovzdušnej fritéze je skvelý spôsob, ako si pripraviť lahodné, chrumkavé a aromatické pečivo bez dlhého čakania. Tento recept je ideálny na rýchle občerstvenie alebo ako doplnok k polievkam či šalátom.

Prečo je tento chlieb skvelý?

Ingrediencie

Postup na rýchly syrovo-cesnakový chlieb

  1. Príprava maslovej zmesi

    Najprv si pripravíme aromatickú maslovú zmes, ktorá dodá chlebu bohatú chuť. Maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v malej miske v mikrovlnnej rúre. Stačí niekoľko sekúnd, kým sa maslo úplne roztopí.

  1. Dochutenie masla

    K roztopenému maslu pridáme olivový olej, prelisovaný cesnak, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, talianske bylinky (napr. oregano, bazalku, tymian), štipku soli a korenie podľa chuti. Celú zmes dobre premiešame, aby sa chute spojili.

  1. Príprava chleba

    Vyberieme bagetu alebo bochník bieleho chleba a položíme ho na prácovnú plochu. Pomocou zúbkovaného noža (na chlieb) urobíme diagonálne rezy široké asi 2 cm – dôležité je, aby sme chlieb úplne neprerezali.

  1. Zabezpečenie rovnomerného krájania

    Aby sme sa uistili, že chlieb zostane vcelku, môžeme na obe strany chleba položiť drevené paličky (napr. čínske paličky alebo varešky). Nôž sa pri krájaní zastaví na paličkách a chlieb sa neprekrojí úplne. Konce chleba nechávame neodrezané.

  1. Vytvorenie štruktúry

    Rovnaký diagonálny rez urobíme aj v opačnom smere, aby sme vytvorili malé kosoštvorce na povrchu chleba. Tento vzor pomôže maslovej zmesi a syru rovnomerne preniknúť do všetkých častí chleba.

  1. Nanesenie maslovej zmesi

    Pomocou kuchynského štetca alebo lyžičky potrieme vnútorné zárezy maslovou zmesou – každé miesto mierne roztiahneme prstami, aby sa ochutené maslo dostalo hlbšie do štruktúry chleba.

  1. Pridanie syra

    Do každého zárezu následne vložíme strúhaný syr alebo kúsky mozzarelly, čedaru, eidamu či parmezánu a šunku. Syr by mal byť rovnomerne rozložený, aby sa po zapekaní krásne roztopil a vytvoril lahodnú krémovú konzistenciu.

  1. Zapekanie chleba

    Pripravený chlieb vložíme do teplovzdušnej fritézy, ktorá je vyhriata na 180 °C. Pečieme približne 5 minút.

  1. Kontrola roztavenia syra

    Po 5 minútach skontrolujeme, či sa syr dostatočne roztopil a chlieb je zlatistý. Ak sa zdá, že potrebuje ešte trochu času, pokračujeme v pečení ďalších 1–2 minúty, aby bol dokonale chrumkavý.

  1. Servírovanie

    Chlieb vyberieme z fritézy a necháme ho mierne vychladnúť. Servírujeme ihneď, ideálne nakrájaný na kúsky, aby si každý mohol vychutnať lahodné syrovo-cesnakové chute. Tento chlieb je skvelý ako predjedlo, príloha k polievke alebo snack na párty.

Tip

  1. Skvelý tip na vylepšenie tohto syrovo-cesnakového zapekaného chleba: pridaj trochu krémového syra alebo smotany do maslovej zmesi!

    Ak chceš jemnejšiu a ešte lahodnejšiu chuť, vmiešaj do roztopeného masla lyžičku smotanového syra (napríklad Philadelphia) alebo hustú smotanu. Tento trik zabezpečí, že chlieb bude nielen chrumkavý, ale aj nádherne krémový v každom záreze.

    Ak máš rád výraznejšie chute, môžeš pridať aj trochu nastrúhaného údeného syra alebo štipku čili pre jemnú pikantnosť. Výsledok bude dokonalý!

Kľúčové slová: Rýchly syrovo-cesnakový chlieb v teplovzdušnej fritéze, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, plnená paprika v teplovzdušnej fritéze, Špízy z tofu v teplovzdušnej fritéze, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.