Rýchly raňajkový zapečený chlebík

Porcie: 1 Celkový čas: 18 min
Prejsť na recept Tlač receptu
2 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 1 Priemer: 5]
Rýchly raňajkový zapečený chlebík
2 Pridať k obľúbeným

Rýchly raňajkový zapečený chlebík

Čas prípravy 10 mins Čas varenia 8 mins Celkový čas 18 min
Teplota prípravy: 200  C Porcie: 1 Kalórie: cca 400 kcal

Popis

Ráno je uponáhľané, ale to neznamená, že vaše raňajky musia byť smutné! Tento zapečený chlebík je ako malý teplý objímač – chrumkavý zvonka, mäkučký vo vnútri, s roztopeným syrom, ktorý sa tiahne ako v reklame na pizzu. Šunka a vajíčko pridajú tú správnu dávku proteínu, aby ste zvládli všetky výzvy dňa (alebo aspoň cestu na autobus). Je to rýchlovka, ktorá vyzerá, akoby ste strávili hodiny v kuchyni, ale my vieme, že ste len šikovný čarodejník s rúrou. Ideálne pre rána, keď chcete začať s niečím, čo chutí ako láska na tanieri – a pritom stihnete aj kávu!

Ingrediencie

Postup na rýchly raňajkový zapečený chlebík

  1. Príprava chlebíka

    Rúru predhrejte na 200 °C (alebo grilovaciu funkciu, ak sa ponáhľate). Krajce chleba potrite maslom z oboch strán – áno, aj z tej, čo pôjde dole, lebo chrumkavosť je kráľ. Položte ich na plech s papierom na pečenie.

  1. Náplň č.1

    Na každý krajec natrieme trochu kyslej smotany (alebo krémového syra), akoby ste maľovali umelecké dielo. Na to položte plátok šunky – nech je to rovnomerné, žiadne šunka-vrchy.

  1. Náplň č. 2

    Na šunku opatrne rozbite vajíčko (ak sa bojíte, že steče, urobte v šunke malú jamku). Posypte strúhaným syrom, akoby snežilo v syrovom kráľovstve. Ochutte soľou a čiernym korením – ale opatrne, šunka už je slaná.

  1. Pečenie

    Plech s chlebíkmi dajte do rúry a pečte 8-10 minút pri 200 °C, kým vajíčko nie je upečené podľa vašej chuti (8 minút pre tekutý žĺtok, 10 pre pevnejší) a syr krásne roztopený a zlatistý. Ak máte gril, stačí 5-7 minút, ale sledujte to, nech to neskončí ako uhlík.

  1. Finiš

    Vyberte z rúry a nechajte chvíľku vychladnúť (ak to zvládnete, vieme, že to vonia božsky). Posypte nasekanou pažítkou alebo petržlenom, ak chcete bodovať za prezentáciu.

  1. Servírovanie

    Podávajte rovno z plechu na tanier, ideálne s šálkou kávy alebo čaju. Ak máte čas, pridajte na tanier zopár cherry paradajok – farby robia zázraky. A potom si už len vychutnávajte, ako vám chlebík chrumká a syr sa tiahne až na bradu.

  1. Tip navyše

    • Ak nemáte šunku, nahraďte ju plátkami paradajky alebo avokáda pre vegetariánsku verziu.

    • Skúste pridať štipku chilli vločiek, ak máte radi ráno trochu ohňa.

    • Zvyšky (ak nejaké budú) si zabaľte do práce – chutí skvele aj studené.

Kľúčové slová: recepty do teplovzdusnej fritezy, šťavnaté mäso, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, chrumkave jedla, zdrave recepty, rychle recepty, zapečený chlebík, rýchle raňajky

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)