Kukuričný chlieb s medom a maslom v teplovzdušnej fritéze

Porcie: 4 Celkový čas: 45 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
1 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Kukuričný chlieb s medom a maslom v teplovzdušnej fritéze
1 Pridať k obľúbeným

Kukuričný chlieb s medom a maslom v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 20 mins Čas varenia 25 mins Celkový čas 45 min
Teplota prípravy: 160  C Porcie: 4 Kalórie: cca 340 kcal

Popis

Kukuričný chlieb s medom a maslom v teplovzdušnej fritéze je dokonalá kombinácia sladkého a chrumkavého potešenia. Teplý chlieb nasiaknutý maslom a medom, následne opečený v teplovzdušnej fritéze, získava jemne karamelizovaný povrch a neodolateľnú vôňu.

Príprava je jednoduchá. Stačí nakrájať kukuričný chlieb na plátky, jemne ich potrieť maslom a pokvapkať medom. Potom ich vložíme do teplovzdušnej fritézy a necháme ich piecť niekoľko minút, kým sa povrch pekne zlatisto neopečie. Výsledkom je chlieb, ktorý je zvonka chrumkavý a vnútri mäkký, s dokonalým spojením maslového a medového arómu.

Táto pochúťka je ideálna na raňajky, ako sladká desiata alebo dokonca ako originálna príloha k rôznym jedlám. A čo je najlepšie? Príprava v teplovzdušnej fritéze je rýchla a bez zbytočného oleja, takže si môžete vychutnať lahodný chlieb bez výčitiek

Ingrediencie

Postup na kukuričný chlieb

  1. Maslo jemne roztopte, aby bolo tekuté, ale dávajte pozor, aby sa príliš nezohrialo.

  1. V miske vyšľahajte vajcia s cukrom, medom a vnútrom vanilkového struku. Keď sa zmes stane svetlou a nadýchanou, pridajte roztopené maslo a dobre premiešajte.

  1. V samostatnej nádobe zmiešajte kukuričnú múku, pšeničnú múku a prášok do pečiva. Túto zmes postupne vmiešajte do cesta a miešajte, kým nebude hladké.

  1. Z papiera na pečenie vystrihnite kruh presne na veľkosť dna formy. Položte ho na spodok vymastenej formy a nalejte pripravené cesto.

  1. Formu vložte do teplovzdušnej fritézy alebo iného spotrebiča vhodného na pečenie a spustite program pečenia.

  1. Medzitým si pripravte medové maslo. Stačí zmiešať mäkké maslo s medom, kým nevznikne hladká zmes. Odložte bokom.

  1. Po upečení nechajte kukuričný chlieb chvíľu vychladnúť vo forme. Potom ho nakrájajte na štvrtiny a každú časť potrite pripraveným medovým maslom.

    Výsledkom je dokonalá kombinácia sladkého, chrumkavého a jemného potešenia. Už sa ti zbiehajú sliny? 😋 Prajeme dobrú chuť!

Tip

  1. red pečením môžeš do cesta pridať štipku škorice alebo trochu pomarančovej kôry, čo dodá chlebu jemnú citrusovú arómu a hrejivú chuť. Ak máš rád chrumkavé prekvapenie, posyp vrch cesta pred pečením sezamovými alebo makovými semienkami. Výsledok bude nielen lahodný, ale aj vizuálne atraktívny!

Kľúčové slová: rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, plnená paprika v teplovzdušnej fritéze, Špízy z tofu v teplovzdušnej fritéze, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, plnená paprika v teplovzdušnej fritéze, Špízy z tofu v teplovzdušnej fritéze,
Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)