Bravčová pečienka s medovou polevou v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 1 hod 5 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
0 Pridať k obľúbeným

Bravčová pečienka s medovou polevou v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 20 mins Čas varenia 45 mins Celkový čas 1 hod 5 min
Teplota prípravy: 180  C

Popis

Bravčová pečienka s medovou polevou je dokonalým spojením jemnosti a sladkej karamelovej chuti. Marinovaná medom, horčicou a voňavým tymiánom, pečienka získa nielen chrumkavú kôrku, ale aj intenzívnu vôňu, ktorá rozvonia celý dom. Toto jedlo je ideálne na výnimočné príležitosti, ale aj na pohodové rodinné stretnutia. Dobrú chuť!

Ingrediencie

Postup na bravčovú pećienku s medovou polevou

  1. Do hrnca vložte všetky prísady potrebné na prípravu marinády. Na miernom ohni ich varte, pričom neustále miešajte, aby sa ingrediencie spojili a vytvorili hustý sirup. Keď marináda dosiahne požadovanú konzistenciu, odložte ju nabok a nechajte vychladnúť. Tento sirup dodá vášmu jedlu bohatú chuť a šťavnatosť.

  1. Pripravte si pečienku. Mäso potrite olejom a ostrým nožom urobte do tuku zárezy.

  1. Uložte pečienku na plech v teplovzdušnej fritéze a spustite proces pečenia. Po približne 30 minútach naneste na povrch pečienky 3 polievkové lyžice pripraveného marinádového sirupu, aby ste jej dodali ešte intenzívnejšiu chuť. Tento proces opakujte každých 5 minút trikrát, čím dosiahnete lahodnú glazúru a dokonale šťavnatú textúru. Verím, že tento postup prinesie výborný výsledok!

  1. Servírujte pečienku horúcu, aby si zachovala svoju šťavnatosť a bohatú chuť.

Tip

  1. 🔹 Pridaj trochu dijonskej horčice do marinády – jemne pikantná chuť horčice krásne vyváži sladkosť medovej polevy a dodá pečienke komplexnejší chuťový profil.

    🔹 Použi čerstvý rozmarín alebo tymián – bylinky dodajú mäsu jemnú aromatickú hĺbku, ktorá sa skvele doplní s medovou glazúrou.

    🔹 Nechaj mäso odpočinúť pred servírovaním – po upečení nechaj pečienku pár minút odpočívať, aby sa šťavy rovnomerne rozložili v mäse, čím bude ešte šťavnatejšia a chutnejšia.

Kľúčové slová: Bravčová pečienka s medovou polevou, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,
Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)