 
				
				
			Karfiolové nugetky v teplovzdušnej fritéze
Popis
Bravčová pečienka je tradičnou súčasťou mnohých slávnostných stolov, a keď sa spojí s medovou polevou, získa výnimočne jemnú chuť s nádychom sladkosti. Tento recept je skvelý na rodinné oslavy alebo sviatočné večere, kde si každý pochutí na skvelo pripravenom mäse.
Ingrediencie
Postup na karfiolové nugetky
- 
														Po uvarení karfiolových ružičiek v slanej vode do mäkka ich jemne popučte vidličkou alebo rozmixujte mixérom, aby ste získali jemnú hmotu. Do tejto hmoty pridajte nastrúhaný čedar, parmezán, vajíčko, štipku soli, čierne korenie a nadrobno nakrájanú pažítku. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Pomocou veľkej lyžice naberajte pripravenú zmes a tvarujte podlhovasté valčeky - nugetky. Pre dokonalú chrumkavosť pridajte do strúhanky trochu oleja, dobre premiešajte a v tejto zmesi obalte každú nugetku. Verím, že tieto karfiolové nugetky budú nielen chutné, ale aj výživné. 
- 
														Rozohrejte fritézu na 200 °C a vložte do nej pripravené nugetky. Pečte ich približne 7–10 minút, alebo až kým nezískajú zlatohnedý povrch a chrumkavosť. Podávajte ich so svojím obľúbeným kečupom alebo smotanovým dipom, aby ste si ich ešte viac vychutnali. Ak použijete namiesto karfiolu brokolicu, výsledok bude rovnako lahodný a zaujímavý. Prajem vám veľa radosti pri stolovaní a dobrú chuť! 
Tip
- 
														🔹 Pridaj trochu údenej papriky alebo cesnakového prášku – dodá nugetkám extra hĺbku chuti a príjemnú aromatickú vrstvu. 🔹 Skús obal z mandľovej múky alebo panko strúhanky – ak chceš ešte chrumkavejšiu textúru, panko strúhanka alebo jemná mandľová múka môže byť skvelou voľbou. 🔹 Ochutnaj ich s jogurtovým dipom – zmiešaj grécky jogurt s citrónovou šťavou, cesnakom a bylinkami na svieži dip, ktorý krásne doplní chuť nugetiek. 🔹 Experimentuj so syrom – okrem čedaru či parmezánu môžeš skúsiť aj pecorino alebo dokonca trochu strúhaného údeného syra na ešte výraznejšiu chuť. 

 
										 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            