Karfiolové nugetky v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 35 min Náročnosť: Začiatočnícke
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]

Karfiolové nugetky v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 25 mins Čas varenia 10 mins Celkový čas 35 min
Teplota prípravy: 200  C

Popis

Bravčová pečienka je tradičnou súčasťou mnohých slávnostných stolov, a keď sa spojí s medovou polevou, získa výnimočne jemnú chuť s nádychom sladkosti. Tento recept je skvelý na rodinné oslavy alebo sviatočné večere, kde si každý pochutí na skvelo pripravenom mäse.

Ingrediencie

Postup na karfiolové nugetky

  1. Po uvarení karfiolových ružičiek v slanej vode do mäkka ich jemne popučte vidličkou alebo rozmixujte mixérom, aby ste získali jemnú hmotu. Do tejto hmoty pridajte nastrúhaný čedar, parmezán, vajíčko, štipku soli, čierne korenie a nadrobno nakrájanú pažítku. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

    Pomocou veľkej lyžice naberajte pripravenú zmes a tvarujte podlhovasté valčeky - nugetky. Pre dokonalú chrumkavosť pridajte do strúhanky trochu oleja, dobre premiešajte a v tejto zmesi obalte každú nugetku. Verím, že tieto karfiolové nugetky budú nielen chutné, ale aj výživné.

  1. Rozohrejte fritézu na 200 °C a vložte do nej pripravené nugetky. Pečte ich približne 7–10 minút, alebo až kým nezískajú zlatohnedý povrch a chrumkavosť. Podávajte ich so svojím obľúbeným kečupom alebo smotanovým dipom, aby ste si ich ešte viac vychutnali. Ak použijete namiesto karfiolu brokolicu, výsledok bude rovnako lahodný a zaujímavý. Prajem vám veľa radosti pri stolovaní a dobrú chuť!

Tip

  1. 🔹 Pridaj trochu údenej papriky alebo cesnakového prášku – dodá nugetkám extra hĺbku chuti a príjemnú aromatickú vrstvu.

    🔹 Skús obal z mandľovej múky alebo panko strúhanky – ak chceš ešte chrumkavejšiu textúru, panko strúhanka alebo jemná mandľová múka môže byť skvelou voľbou.

    🔹 Ochutnaj ich s jogurtovým dipom – zmiešaj grécky jogurt s citrónovou šťavou, cesnakom a bylinkami na svieži dip, ktorý krásne doplní chuť nugetiek.

    🔹 Experimentuj so syrom – okrem čedaru či parmezánu môžeš skúsiť aj pecorino alebo dokonca trochu strúhaného údeného syra na ešte výraznejšiu chuť.

Kľúčové slová: Karfiolové nugetkym nugetky, bravcova rolada,recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze

Did you make this recipe?

Tag #wpdelicious and #deliciousrecipesplugin if you made this recipe. Follow @wpdelicious on Instagram for more recipes.

Pin this recipe to share with your friends and followers.

pinit
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.