Chrumkavé zemiakové štvrtinky v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 55 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
2 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
2 Pridať k obľúbeným

Chrumkavé zemiakové štvrtinky v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 10 mins Čas varenia 45 mins Celkový čas 55 min
Teplota prípravy: 200  C

Popis

Chrumkavé zemiakové štvrtinky sú skutočnou pochúťkou, ktorá dokáže potešiť chuťové poháriky každého milovníka zemiakov. Tento pokrm je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj mimoriadne univerzálny – hodí sa k rôznym jedlám alebo aj samostatne, napríklad s dipom.

Ingrediencie

Postup na chrumkavé zemiakové štvrtinky

  1. Dôkladne vydrhnite zemiaky pod tečúcou vodou, aby ste ich zbavili všetkých nečistôt. Varte ich v osolenej vode približne 40 minút, alebo kým nebudú dostatočne mäkké na to, aby sa do nich dala pohodlne zapichnúť vidlička. Po uvarení ich vyberte z vody a nechajte zemiaky úplne vychladnúť v chladničke asi 30 minút. Tento proces pomôže zemiakom získať pevnejšiu štruktúru, aby boli pripravené na ďalšiu úpravu.

  1. Presne takto si pripravíte dokonalé chrumkavé zemiaky! V miske najprv zmiešajte repkový olej, mletú papriku, štipku soli a čierneho korenia, aby vznikla aromatická zmes na obaľovanie. Vychladené zemiaky nakrájajte na štvrtiny a jemne ich obaľte v pripravenej zmesi, aby boli rovnomerne pokryté.

    Predhrejte teplovzdušnú fritézu na 200 °C. Umiestnite polovicu zemiakov do fritovacieho koša, pričom šupka by mala smerovať nahor, a dbajte na to, aby košík nebol preplnený. Fritujte ich 13–15 minút, alebo až kým nezískajú krásnu zlatohnedú farbu. Táto jednoduchá a chutná príloha určite poteší každého!  Prajem vám dobrú chuť!

Tip

  1. 🔹 Pridaj strúhaný parmezán – posyp zemiakové štvrtinky parmezánom pred pečením, čím získajú ešte bohatšiu chuť a extra chrumkavú kôrku.

    🔹 Vyskúšaj údenú papriku – nielen klasická paprika, ale aj údená paprika dodá zemiakom skvelý dymový nádych.

    🔹 Zmiešaj olej s bylinkami – namiesto obyčajného oleja použij aromatický olej s rozmarínom, tymiánom alebo cesnakom pre ešte intenzívnejšiu chuť.

    🔹 Podávaj s cesnakovým dipom – jogurt, citrónová šťava a cesnak vytvoria lahodný dip, ktorý krásne doplní chrumkavé zemiaky.

Kľúčové slová: Chrumkavé zemiakové štvrtinky, zemiaky, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,
Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)