Pečenie chleba v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 1 hod 15 min Náročnosť: Mierne pokročilé
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
pinit
0 Pridať k obľúbeným

Pečenie chleba v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Mierne pokročilé Čas prípravy 60 mins Čas varenia 15 mins Celkový čas 1 hod 15 min
Teplota prípravy: 200  C

Popis

Príprava jedál a potravín v teplovzdušnej rúre ponúka množstvo možností. Dokonca si v nej môžete upiecť domáci chlieb, ktorý môže byť omnoho zdravší než ten z obchodu. Stačí siahnuť po celozrnnej múke a pripraviť si vlastnú, chutnú verziu.

Ingrediencie

Postup

  1. Pečenie chleba v teplovzdušnej fritéze začína dôkladným zmiešaním všetkých potrebných ingrediencií v miske. Keď vypracujete hladké a jednotné cesto, umiestnite ho do misy, prikryte a nechajte kysnúť na teplom mieste, aby získalo správnu konzistenciu.

  1. Zatiaľ si skontrolujte, či vaša teplovzdušná fritéza obsahuje samostatný plech na pečenie, ktorý je vhodný na chlieb alebo koláče. Ak taký nemáte, postačí vám aj kôš fritézy. Jemne ho potrite maslom, aby sa cesto neprilepilo, a vložte doň pripravené cesto. Približne hodinu po vymiesení jemne narežte vrchnú časť cesta, vložte ho do fritézy a pečte pri teplote 200 °C, až kým nezíska krásnu zlatohnedú kôrku.

  1. Najprv nechajte cesto piecť vo fritéze 10 minút. Následne jemne potrite vrch cesta trochou masla, vložte ho späť a pokračujte v pečení ďalších 10 až 15 minút pri stálej teplote. Po upečení fritézu vypnite a nechajte chlieb niekoľko minút odstáť. Potom ho opatrne vyberte, nechajte vychladnúť a pripravte svojej rodine chutný domáci chlieb, napríklad s džemom. Výsledok určite poteší!

Kľúčové slová: Chleba, Chlieb, recepty do teplovzdušnej fritézy, Pečený chlieb,
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.