
Chrumkavé gnocchi z teplovzdušnej fritézy
Popis
Chrumkavé ňoky sú nielen zdravé, ale aj neuveriteľne variabilné, čo sa týka servírovania. Môžete ich servírovať ako hlavné jedlo so sviežou pestovou omáčkou, alebo ich doplniť orestovanou zeleninou a trochou parmezánu pre ľahký obed. Ako večera sú ideálne s domácou paradajkovou omáčkou alebo paradajkovým čatní. A ak hľadáte niečo na zahryznutie počas večerného filmu, jednoducho ich posypte obľúbeným korením a podávajte s dipom podľa vlastného výberu. Skvelé sú aj len tak, bez omáčky.
Ingrediencie
Instructions
-
Postup
Teplovzdušnú fritézu predhrejeme na 200 stupňov.
-
- Gnocchi v miske zmiešame s korením a soľou, mletou paprikou, lahôdkovým droždím alebo parmezánom, a napokon aj olejom.
-
Gnocchi vysypeme do košíka teplovzdušnej fritézy a pečieme približne 12 až 15 minút do zlatista, pričom ich v polovici pečenia pootáčame.
-
Odporúčam gnocchi podávať ešte teplé, napríklad spolu s domácim paradajkovým čatní