Tuniakové steaky s bylinkovým maslom sú skutočnou lahôdkou pre milovníkov rýb. Šťavnaté, jemne opečené mäso sa vo fritéze pripraví rýchlo a bez zbytočného tuku, pričom si zachová svoju prirodzenú chuť. Rozpustené bylinkové maslo s čerstvými bylinkami a citrónovou arómou dodá steakom sviežosť a luxusný nádych, vďaka čomu sa z obyčajnej večere stane gurmánsky zážitok.
Maslo zmiešaj s petržlenovou vňaťou, pažítkou, cesnakom, citrónovou kôrou, soľou a korením.
Vytvaruj do valčeka, zabaľ do potravinovej fólie a daj do chladničky stuhnúť.
Tuniakové steaky potri olivovým olejom, osoľ a okoreň z oboch strán.
Pokvapkaj citrónovou šťavou.
Predhrej fritézu na 200 °C.
Steaky vlož do košíka a peč 3–4 minúty z každej strany (tuniak má byť šťavnatý a ružový vo vnútri – prepečenie uprav podľa chuti).
Na horúce steaky polož plátok bylinkového masla, nech sa rozpustí.
Podávaj s grilovanou zeleninou alebo čerstvým šalátom.
Ak máš rád výraznejšiu chuť, pridaj do bylinkového masla aj trochu drveného červeného chilli.