Losos plnený krevetami je skutočnou lahôdkou pre milovníkov morských plodov! Táto kombinácia ponúka perfektnú harmóniu jemnej chuti lososa a bohatého, delikátneho nádychu kreviet. Je to jedlo, ktoré je nielen chutné, ale aj bohaté na živiny, keďže oboje losos aj krevety obsahujú vysoký podiel bielkovín, omega-3 mastných kyselín a vitamínov.
Začnite prípravou ryby. Steaky umiestnite na krájaciu dosku a dôkladne odstráňte kosti, pričom dbajte na to, aby koža zostala neporušená. Každý steak následne stočte do špirály, aby vytvoril tvar medailónika, a odstráňte nadbytočnú kožu. Na udržanie tvaru steak jemne zviažte. Potom ich položte na malé kúsky alobalu potretého olejom, osoľte podľa chuti a vložte do chladničky na chvíľu odležať.
Na prípravu plnky začnite tým, že krevety nakrájate na malé kúsky. Na panvici rozohrejte olivový olej a krevety opekajte približne 2 minúty. Potom ich presuňte do nádoby a pridajte nasekaný cesnak, cibuľu, špenát, papriku a smotanový syr. Všetko dobre premiešajte a podľa chuti ochuťte. Plnka je pripravená!
Na steaky rozotrite plnku a posypte ich strúhankou panko.
Steaky z lososa vložte do spotrebiča s plechom. Spustite proces varenia.
Na konci varenia odstráňte špagát a hliníkovú fóliu a dochuťte nakrájanými zelenými stonkami cibule. Podávajte ihneď so špenátom. Prajeme vám dobrú chuť.
Pre ešte lahodnejší zážitok môžete steaky z lososa pred pečením jemne pokvapkať citrónovou šťavou, ktorá zvýrazní chuť ryby a zároveň dodá jemnú sviežosť. Navyše, ak chcete pokrmu dodať trochu textúry, skúste do plnky primiešať nasekané orechy, ako sú píniové alebo vlašské orechy. Tento detail môže jedlo povýšiť na gurmánsky zážitok!