Šťavnaté hovädzie kocky marinované v olivovom oleji, cesnaku a voňavých bylinkách. Rýchly, jednoduchý a veľmi chutný recept, ktorý sa perfektne hodí do teplovzdušnej fritézy. Takmer nulová námaha a maximálna chuť.
Nakrájaj hovädzie na rovnaké kocky, opláchni a osuš papierovou utierkou.
Marináda
Do misky daj olej, cesnak, rozmarín, tymián, majorán, soľ a korenie.
Premiešaj a vlož hovädzie kocky.
nechaj marinovať min. 30 min (ideálne 1–2 h).
Mäso rozlož do košíka v jednej vrstve.
Peč 18–22 min, každých 6 minút pretrepaním alebo premiešaním.
Nechaj mäso po upečení 5 minút oddýchnuť.
Rúru predhrej na 200 °C (horný + dolný ohrev).
Mäso rozlož na plech vyložený papierom na pečenie.
Peč 30–40 min, po polovici premiešaj.
Pred podávaním nechaj mäso 5 minút odpočívať.
Skvelé s pečenými zemiakmi, ryžou, šťuchanými zemiakmi alebo v tortille s jogurtovým dresingom.
Pridaj na koniec 1 PL worcestrovej omáčky alebo 1 ČL dijonskej horčice do marinády – chuť bude ešte intenzívnejšia.
