Príprava tuniaka. Scedíme tuniaka z konzervy a vložíme ho do misky. Vidličkou ho rozdrvíme na jemnejšiu konzistenciu.
Cibuľová chuť. Jarnú cibuľku nakrájame na tenké plátky a pridáme k tuniakovi.
Dochutenie. Pokvapkáme olivovým olejom, pridáme balzamikový ocot, soľ a korenie podľa chuti. Dôkladne premiešame.
Príprava chleba. Na dosku na krájanie položíme 8 plátkov sendvičového chleba.
Maslový základ. Maslo rozpustíme v mikrovlnnej rúre a rozotrieme na 4 plátky chleba.
Plnenie sendvičov. Maslové plátky otočíme natretou stranou nadol. Na nenatretú stranu rovnomerne rozotrieme tuniakový šalát.
Sýrová vrstva. Posypeme ho bohatou vrstvou nastrúhaného čedaru, aby sa pekne roztopil.
Zatvorenie sendviča. Položíme zvyšné 4 plátky chleba na vrch a potrieme ich rozpusteným maslom.
Pečenie. Sendviče uložíme na podnos a pečieme pri 200 °C v režime MANUAL približne 5 minút, kým sú krásne zlatisté a chrumkavé.
Servírovanie. Podávame horúce so zeleným šalátom, ktorý dodá sviežosť a vyváženú chuť.
Krehký toast. Ak chceš sendviče ešte chrumkavejšie, môžeš použiť kváskový chlieb alebo ciabattu namiesto klasického sendvičového chleba. Dodajú skvelú textúru a výraznejšiu chuť.
Bylinkové maslo. Namiesto obyčajného masla vyskúšaj zmiešať rozpustené maslo s nadrobno nasekaným cesnakom a čerstvými bylinkami (pažítka, petržlen alebo tymian). Natri ho na chlieb pre extra aromatický zážitok.
Šťavnatý doplnok. Pridaj plátky paradajky alebo nakladanú uhorku medzi tuniakovú zmes a syr, aby boli sendviče ešte sviežejšie a šťavnatejšie.
Pikantný nádych. Ak máš rád mierne štipľavé chute, pridaj pár kvapiek sriracha omáčky alebo trochu dijonskej horčice do tuniakovej zmesi.