Msemmen je tradičný marocký plochý chlieb, známy svojou vrstvenou textúrou a jemnou, chrumkavou kôrkou. Je často spojený so sladkými i slanými pokrmami, no chrumkavá zeleninová verzia pridáva moderný nádych tomuto klasickému receptu.
Vo veľkej nádobe zmiešajte múku a soľ. Po troškách pridávajte teplú vodu a miešajte rukami, kým nevznikne hladké a vláčne cesto. Pridajte olivový olej a cesto hneťte asi 10 minút, kým nebude hladké a pružné.
Cesto nechajte 15 až 20 minút odpočívať pod čistou utierkou.
Kým cesto odpočíva, pripravte zeleninovú náplň tak, že na panvici zohrejete olivový olej. Cibuľu opečte do hneda. Pridajte papriku, huby, rascu, papriku, soľ a korenie. Varte, kým zelenina nezmäkne.
Cesto rozdeľte na rovnako veľké guľky (približne 40 g na guľku). Vezmite jednu guľôčku a rozvaľkajte ju na vymastenej pracovnej ploche, kým nie je veľmi tenká, takmer priehľadná. Do stredu rozvaľkaného cesta dáme časť náplne, potom okraje preložíme smerom k stredu, aby sme plnku uzavreli a vytvorili obdĺžnik. Postup zopakujte aj s ostatnými guľôčkami.
Vložte msemmen do spotrebiča s mierne naolejovaným plechom. Začnite piecť.
Pečte, kým nie sú zlatisté a chrumkavé, v polovici pečenia ich otočte, aby boli rovnomerne prepečené