teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, plnená paprika v teplovzdušnej fritéze,
Lístkové cesto rozvaľkajte a zaoblené strany orežte tak, aby vznikol štvorec.
Na polovicu cesta dajte polovicu bešamelovej omáčky.
Na bešamel postupne navrstvite prísady v tomto poradí: najprv dva plátky ementálu, na ne jeden plátok šunky, potom opäť dva plátky ementálu, ďalší plátok šunky a nakoniec posledné dva plátky ementálu. Takto navrstvené prísady budú tvoriť lahodnú kombináciu chutí. Dobrú chuť!
Vrstvenie zakončite zvyšnou bešamelovou omáčkou.
Okraje cesta potrite vajíčkom (zmesou vajíčka a mlieka/vody) a cesto preložte, aby sa taštička uzavrela.
Dobre ju zavrite a potom odstrihnite prebytočné cesto a papier na pečenie na veľkosť taštičky.
Potrite povrch cesta zmesou vajíčka a mlieka alebo vody, čím docielite pekný lesklý vzhľad. Následne nožom jemne vytvorte ryhy podľa želaného vzoru. Tým sa zabezpečí, že cesto bude nielen estetické, ale aj správne upečené
Vložte taštičku do spotrebiča s podložkou. Spustite proces pečenia.
Taštičku otočte a odstráňte papier na pečenie. Spustite proces pečenia v teplovzdušnej fritéze.
Taštičku si môžete vychutnať okamžite. Prajeme vám dobrú chuť!
Príprava lístkového cesta s bešamelovou omáčkou je skutočne lahodná voľba! Môj tip: Ak chcete pridanej kombinácii chutí dodatočne vylepšiť, skúste do vrstiev pridať trochu nasekaných byliniek, ako je petržlenová vňať alebo pažítka. Tento jemný detail obohatí celkovú chuť a dodá jedlu osviežujúci nádych.