Špargľa so slaninou je dokonalou kombináciou jemnosti a chrumkavosti, ktorá poteší chuťové bunky každého gurmána. Pridajte k tomu lahodnú omáčku, a získate elegantné predjedlo, ktoré je vhodné na každú príležitosť – či už na sviatočný obed alebo rýchly večerný snack.
Zelenú špargľu umyjeme, odrežeme zdrevnatené konce a uvaríme v mierne slanej vode. Po uvarení vysušíme, potrieme prelisovaným cesnakom a zabalíme do slaniny. Vložíme do fritézy a varíme pri teplote 180-200 °C približne 8-10 minút.
Medzitým si pripravíme rýchlu omáčku: Do rajnice dáme smotanu, syr nastrúhaný najemno a vaječný žĺtok. Za stáleho miešania necháme rozpustiť. Po zohriatí získa omáčka peknú krémovú konzistenciu. Dochutíme ju soľou a muškátovým orieškom.