🧁 Raňajkové muffiny so slaninou a syrom v teplovzdušnej fritéze / rúre

Porcie: 12 Celkový čas: 35 min Náročnosť: Mierne pokročilé
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť tento recept

🧁 Raňajkové muffiny so slaninou a syrom v teplovzdušnej fritéze / rúre

ℹ️ O recepte

Raňajkové muffiny so slaninou a syrom sú ideálnym spojením chrumkavej slaniny 🥓, jemného syra 🧀 a nadýchaného cesta. Sú praktické, porciované a dajú sa pripraviť vopred – stačí ich ráno zohriať vo fritéze alebo rúre. Tento recept je skvelý na raňajky, brunch alebo ako slaná desiata do práce či školy. Muffiny sú sýte, chutné a vďaka kombinácii bielkovín a sacharidov dodajú energiu na celé dopoludnie.

ranajkovy-muffin
0 Pridať k obľúbeným
Čas prípravy 15 mins Čas varenia 15 mins Čas na odležanie 5 mins Celkový čas 35 min Náročnosť: Mierne pokročilé Teplota prípravy: 170  C Porcie: 12 Kalórie: cca 210 kcal porcia

Ingrediencie

👨‍🍳 Postup:

  1. Príprava slaniny: Slaninu opečte na panvici do chrumkava. 👉 Tip: predpečená slanina dodá muffinom intenzívnejšiu chuť.

  1. Suché ingrediencie: V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, sódu a soľ. 👉 Tip: premiešanie suchých ingrediencií zabezpečí rovnomerné nakysnutie cesta.

  1. Mokré ingrediencie: V druhej miske rozšľahajte vajcia, pridajte mlieko a olej. 👉 Tip: poradie je dôležité – najprv vajcia, potom tekutiny, aby sa zmes dobre spojila.

  1. Spojenie: Mokré ingrediencie vlejte do suchých, pridajte syr, slaninu a cibuľu. Jemne premiešajte. 👉 Tip: miešajte len krátko – prílišné miešanie robí muffiny tuhé.

  1. Plnenie košíčkov: Cesto rozdeľte do muffinových formičiek, posypte trochou syra.

  1. 🍟 Pečenie v teplovzdušnej fritéze

    Formičky vložte do košíka fritézy. Pečte 15 minút pri 170 °C, kým muffiny nezozlatnú.

  1. 🔥 Pečenie v rúre

    Formičky poukladajte na plech. Pečte 18 minút pri 180 °C, kým muffiny nezozlatnú.

  1. 🍴 Servírovanie

    Podávajte teplé, ideálne s čerstvým šalátom 🥗 alebo jogurtovým dipom. Muffiny sú vhodné aj na cestu – dajú sa zabaliť a zjesť studené.

  1. 💡 Tip k receptu

    Pre extra chuť pridajte do cesta trochu chilli alebo sušených paradajok.

  1. 🔄 Variácie receptu

    • Vegetariánska verzia: vynechajte slaninu, pridajte viac zeleniny (paprika, špenát).

    • Fitness verzia: použite celozrnnú múku a nízkotučný syr.

    • Luxusná verzia: pridajte kozí syr alebo parmezán.

  1. 🥦 Nutričné hodnoty (na porciu, orientačne)

    • Bielkoviny: 10 g

    • Tuky: 12 g

    • Sacharidy: 18 g

  1. Ilustračný obrázok – vlastná tvorba / AI + manuálna úprava v Photoshope

Kľúčové slová: raňajkové muffiny, raňajkové muffiny recept, muffiny so slaninou, muffiny so syrom, slané muffiny, muffiny vo fritéze, muffiny v rúre, slané raňajky, muffiny na raňajky, muffiny na desiatu, muffiny na brunch, muffiny s cibuľou, muffiny s petržlenom, snídaňové muffiny, snídaňové muffiny recept, muffiny se slaninou, muffiny se sýrem, slané muffiny, muffiny v horkovzdušné fritéze, muffiny v troubě, slaná snídaně, muffiny ke snídani, muffiny na svačinu, muffiny na brunch, muffiny s cibulí, muffiny s petrželí

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)